PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dota 2 - Konsol Nasıl Açılır



Nighthawk
27/11/2011, 16:18
Şu an oyun betada olduğu için birçok fonksiyon GUI'ye (grafiksel kullanıcı arayüzü) eklenmiş değil. Ancak konsol komutlarıyla GUI'de olmayan bazı fonksiyonları kullanabiliyoruz (boş bir chat kanalına girmek gibi).

Genelde Valve oyunlarında konsolu aktif hale getirmek için ayarlardan "developer console" seçeneği açılır. Ancak bu seçenek de henüz Dota 2 ayarlarına eklenmiş değil. Bu yüzden bunu da komut yoluyla yapacağız. Steam kütüphanenizden Dota 2'nin üzerine sağ tıklayıp özelliklere (properties) girin. "Çalıştırma seçeneklerini ayarla" butonuna tıklayın. Gelen penceredeki text box'a "-console" yazısı ekleyin. İşlemin resimli anlatımı aşağıdadır.

1335

1336

1337

Kaydettikten sonra pencereleri kapatın.

Artık Dota 2'yi açtığınızda konsol otomatik olarak açılacak. " (~) tuşuyla (Türkçe klavyede çift tırnak, İngilizce klavyede tilde, esc'nin altındaki tuş) konsolu açıp kapatabilirsiniz. Bu özelliği kapatmak için aynı yerden ayarlara girerek "-console" komutunu silmeniz yeterli.

Konsol komutlarını bu adreste (http://pastebin.com/qjFAEuAR) bulabilirsiniz, ancak güncel olmayabilir.

Son bir hatırlatma; çift tırnak tuşuna basıp konsolu açtığınızda komut satırına çift tırnak yazılabilir. Komutun önünde hiçbir karakter olmamalıdır. Komutu yazarken öncelikle bu fazla karakter(ler)i silmelisiniz.

Emusnica
28/11/2011, 16:51
chat kanalı haricinde kullanışlı sayılabilecek komutlar neler acaba ?

WeRdeR WeReMeM
28/11/2011, 16:52
Screen alabiliyormuyuz peki bir komutla ? yada replay ?

Whup_RS
28/11/2011, 17:05
Güzel paylaşım :/

tarhuman
28/11/2011, 18:00
Nighthawk ben bug bulduğumda bildirmek isterim. Ama nasıl bildireceğimizle ilgili beta oyuncularına bir rehber hazırlasan çok iyi olur. Mesela bugu buldum neyini göndereceğim. Load falan mı yoksa ingilizce olarak anlatacak mıyım ? Bu arada konsol için teşekkürler.

Nighthawk
28/11/2011, 18:09
Screen alabiliyormuyuz peki bir komutla ? yada replay ?

SS zaten her oyunda alabiliyorsun Steam In-Game fonksiyonu var. Replay de kaydediliyor ama kaydetme-oynatma sistemi tamamlanmış değil.

Lexsarko
28/11/2011, 18:19
Nighthawk ben bug bulduğumda bildirmek isterim. Ama nasıl bildireceğimizle ilgili beta oyuncularına bir rehber hazırlasan çok iyi olur. Mesela bugu buldum neyini göndereceğim. Load falan mı yoksa ingilizce olarak anlatacak mıyım ? Bu arada konsol için teşekkürler.

Bu tarz tam bir rehber hazırlamak çok zor. Ancak kısaca neler yapman gerektiğini anlatabilirim.

Öncelikle dev forumu (dev.dota2.com)na üye olmalısın. Tabi forumda feedback yapabilmen ve tartışmalara katılabilmen için DotA 2 sahibi olman gerekiyor. Bunu kanıtlamak için de forum hesabının ardından steam hesabınla da giriş yapman gerekiyor. Seni ilgilendiren bölüm "Bugs" forumu olacaktır. Orada da Gameplay Bugs, Map Issues, Tooltip Issues, Visual Glitches, Performance & Technical Support ve Bots - Bugs and Suggestions alt kategorileri var. Uygun bölüme bulduğun bugla ilgili konu açabilirsin ve evet İngilizce anlatmalısın. Tabi ss veya vidyo eklemek de senin inisiyatifinde.

Ayrıca bug ile ilgili konu açmadan, daha önce benzer bir konu açılmış mı diye kontrol etmen gerekiyor. Ancak o kadar çok konu var ki bunu yapman çok zor. Bahsettiğim bölümlerin de alt bölümleri var. Her bölümün kuralları var. Örneğin:

Gameplay Bugs bölümünün, Mechanics and Gameplay Bug Brainstorming alt bölümü var. Burada Icefrog'un açtığı sabit konu:


This forum is for discussing things you feel are different in dota2, but aren't sure exactly what the bug is. You can also post questions about things that you aren't sure about (frostbite mechanics in dota1 vs dota2), that you'd like others to help you test or figure out.

Once you have a confirmed bug, make a new thread in the gameplay bugs forum.

Kısaca açıklamak gerekirse DotA 1'de olan ancak DotA 2'de olmadığını hissettiğiniz ve bug olduğundan emin olmadığınız konulardan bahsedin diyor.

Bu gibi şeylere dikkat etmelisin. Baştan sona anlatması eziyet olur. Girip kendin nasıl olduğuna bakabilirsin :)

donoTReplay
30/11/2011, 21:37
Benim bir sorum olacak. Bu konsolu aktif etme işlemini hallettim fakat oyun içinde ekranın üstünde bir sürü yazılar yazıyor aynı yazıyı 5-6 kere yazıyor. bu yazıların oyun sırasında yazmamasını nasıl sağlayabilrim.

Nighthawk
06/12/2011, 03:46
Screen alabiliyormuyuz peki bir komutla ? yada replay ?

record <isim> komutuyla kayda başlayıp stop komutuyla kaydı bitirebiliyorsun, daha sonra steam dosyaları içinde "isim.dem" isminde replay dosyası oluşuyor. Bu .dem dosyalarının türü otomatik kaydedilen replay dosyalarıyla aynı. Yani replayi komuta gerek kalmadan da alabiliyorsun zaten. Replaylerle ilgili sorun, çalıştırdığında doğru düzgün izleyememen, henüz betada olduğu için.


Benim bir sorum olacak. Bu konsolu aktif etme işlemini hallettim fakat oyun içinde ekranın üstünde bir sürü yazılar yazıyor aynı yazıyı 5-6 kere yazıyor. bu yazıların oyun sırasında yazmamasını nasıl sağlayabilrim.

Konsolu açıp kapama tuşuyla kapadığın sürece ek yazı çıkmamalı ekranda.

WeRdeR WeReMeM
06/12/2011, 08:21
Peki yardımcı programlarla izlenebilme ihtimalidemi yok replayın ?

Nighthawk
06/12/2011, 18:16
Peki yardımcı programlarla izlenebilme ihtimalidemi yok replayın ?

O hayli hayli yok. Replayde izlediğin şeylerde o 3 gb oyun dosyaları arasından birçok data kullanılıyor. Öyle olmasaydı da replay dosyası video dosyası gibi olsaydı 20mb değil 5gb falan olurdu.

tarhuman
06/12/2011, 23:13
Şöyle birşey sorucam. Konsol olduğu için warcraft modlu counter'dan hatırlıyorum. Orada bind komutuyla bir tuşa görev verebiliyorduk. Yani biz oynarken öyle yapıyorduk :D. Konsolun komutlarına bakarken gördüm ki bunda da bind komutu çalışıyor. Acaba (-1,b yapın,roshhhh) gibi cümleleri bind komutu ile sadece bir tuşa basarak yazdırabilir miyiz ? Ben (bind 'h' -1) gibi birşey yazdım işlemedi, nasıl yazmamız lazım. Unutmuşum zaten yazmasını kesin yanlış yazmışımdır.

acdervis
07/12/2011, 02:09
chat kanalı haricinde kullanışlı sayılabilecek komutlar neler acaba ?

dota_force_right_click_attack 1

Sağ klikle deny için.


Şöyle birşey sorucam. Konsol olduğu için warcraft modlu counter'dan hatırlıyorum. Orada bind komutuyla bir tuşa görev verebiliyorduk. Yani biz oynarken öyle yapıyorduk :D. Konsolun komutlarına bakarken gördüm ki bunda da bind komutu çalışıyor. Acaba (-1,b yapın,roshhhh) gibi cümleleri bind komutu ile sadece bir tuşa basarak yazdırabilir miyiz ? Ben (bind 'h' -1) gibi birşey yazdım işlemedi, nasıl yazmamız lazım. Unutmuşum zaten yazmasını kesin yanlış yazmışımdır.

alias komutuyla karmaşık komutlar yaratabilir, bind'la bunları tuşlara atayabilirsin.

alias selam "say SELAM BEYLER!; say_team Karsi taraf cok salak."
bind selam f11

Bunların kalıcı olmasını istiyorsan steamapps/common/dota 2 beta/dota2/dota/cfg klasörüne autoexec.cfg yaratıp içine yazmalısın.

Emusnica
07/12/2011, 10:04
dota_force_right_click_attack 1

Sağ klikle deny için.



alias komutuyla karmaşık komutlar yaratabilir, bind'la bunları tuşlara atayabilirsin.

alias selam "say SELAM BEYLER!; say_team Karsi taraf cok salak."
bind selam f11

Bunların kalıcı olmasını istiyorsan steamapps/common/dota 2 beta/dota2/dota/cfg klasörüne autoexec.cfg yaratıp içine yazmalısın.

teşekkür ederim bilgiler için. o zaman kısayol tuslarini da konsoldan ayarlamak mümkündür herhalde, inventory tuslarima mouse tuslarimdan eklemek istiyorum ama optionsa bagli secenegimizden mouse tuslari ayarlanamiyor. Anlayan birisi bu isi de cözerse büyük sevaba girecek :)

Tharky
25/05/2012, 17:06
Konsolla çok şey ayarlanabiliyor. Ben mesela HUD'u kaldırıp video çekiyorum biraz zor oluyor eskiden olan demo komutunu kaldırdılar çünkü ama yine de izletebiliyoruz güzel hareketleri. Ya da fps / ping vb. detaylarıma bakabiliyorum. Hiçbiryerden bakılamayan oyunculuk yeteneğime bakabiliyorum (mmr). Bunlar google'da arayarak bulunabilecek şeyler :)

Hazır burda konusunu görmüşken değinmek isterim, Nighthawk D2TL ile sen ilgileniyorsun. Bazı konsol komutlarıyla da oyunu kolaylaştırmak veya üstünlük sağlamak mümkün. Örneğin;

dota_disable_range_finder 0 (orjinali 1) yeteneğe tıkladıktan sonra yeteneğin gideceği yöne bir ok gösteriyor. Bu Pudge veya Mirana gibi heroların oynanışına kolaylık sağlıyor. Kullanmayan kişilere haksızlık oluyor.

dota_force_right_click_attack 1 (orjinali 0) sadece sağ tıklama ile deny atabilmeyi sağlıyor. Böylelikle deny atmak için ekstra çaba sarfetmeye gerek kalmıyor. Sağ tuşu spamlayarak deny atılabiliyor.

Daha fazla bunlar gibi var mı bilmiyorum, fakat konsol çok şeyi değiştiriyor. Dota 2 Türkiye Ligi'nde haksız rekabet olsun istemem. Bu nedenle bunları belirtmek istedim. Kurallar arasına isterseniz not düşebilirsiniz skill'ler ile creep'leri bloklamayı yasakladığınız gibi.


Edit: Şimdi gördüm yukarda deny olayına birisi değinmiş zaten :)

Edit 2:

teşekkür ederim bilgiler için. o zaman kısayol tuslarini da konsoldan ayarlamak mümkündür herhalde, inventory tuslarima mouse tuslarimdan eklemek istiyorum ama optionsa bagli secenegimizden mouse tuslari ayarlanamiyor. Anlayan birisi bu isi de cözerse büyük sevaba girecek :)
Onun için de yine cfg klasörü içinde bir bölüm var oraya gir ve oradan key binding'leri el ile değiştir. Fakat yedeğini al ki dosyaları birbirine karıştırırsan cfg dosyası yenilenmiyor :) Yani silersen yeniden indirir o da ilk ayarlara çevirir tüm ayarlarını.

Ha bir de autoexec.cfg artık çalışmıyor sanırım ama oyun içinde konsola exec "dosyaadi (cfgsiz şekilde)" yazarsanız cfg klasöründeki cfg dosyalarından herhangi birini çalıştırabilirsiniz manuel olarak.

Yani örnek olarak bende bu şekilde;


bind "1" "dota_item_execute 0"
bind "2" "dota_item_execute 1"
bind "3" "dota_item_execute 2"
bind "4" "dota_item_execute 3"
bind "5" "dota_item_execute 4"
bind "6" "dota_item_execute 5"


Ama sen 1 2 3 4 5 6 yerine MOUSE4 MOUSE5 MOUSE6 yı falan kullanabilirsin.

Nighthawk
25/05/2012, 17:28
MMR'ına nasıl baktığını paylaşabilir misin çünkü eskiden gösteren bir komuttan kaldırdılar ratingi.

Şahsen range finderı sevmiyorum ama force right click işe yarıyor.

Bunlar oyunun yapımcısının izin verdiği şeyler. Dolayısıyla biz de haksız rekabete yol açmadığını düşünüyoruz. Zaten kontrol etmemiz mümkün değil.

ViktorReznov
25/05/2012, 19:06
Range finder da yeşil ok olarak göstermesindense skillin üstüne geldiğimizdeki gibi çember olarak range i görebilsek daha hoş.

Tharky
26/05/2012, 00:16
Tabi Nighthawk;

Oyuna girip hemen konsola bunu yazınca konsoldan görünüyor.


developer 1
dota_game_account_debug


Konsol açıkken de kalıyor orda.

Nighthawk
26/05/2012, 00:53
Tabi Nighthawk;

Oyuna girip hemen konsola bunu yazınca konsoldan görünüyor.


developer 1
dota_game_account_debug


Konsol açıkken de kalıyor orda.

İşte bu komut artık ratingini göstermiyor.

Tharky
26/05/2012, 01:10
Zaten rating görünmüyor artık ama oyuncu seviyesi görünüyor 3 5 bişey yazıyor orada. Yani normalde bakamayacağımız birşey sonuçta.

Dipnot: D2TL eşleşmelerini Cuma gününden belirleseniz ya. Çok güzel olur karşı takımı tanımış oluruz önceden.

Dr.DooM
12/06/2012, 11:52
arkadaşlar yardıma ihtiyacım var . internet kalitem 1mb olduğu için dota 2 de full görüntü ayarlarında 0,5 sn yakın bi delayla karşılaşıyordum haliyle bu duruma alışamadım internet ten bazı konsol komutları buldum daha az delay için demişler
cl_updaterate 40
cl_cmdrate 40
rate 80000
yazın bunları yazıp görüntü kalitesini hafif düşürdüm oyun cok güzel oldu hızlandı resmen heroların hareket hızı felan arttı fps 55-60 arasında cok güzel oynuyordum fakat coklu kombatlara girince fps 25 lere düşmeye başladı ve takılıyo daha sonra başka bir siteden bu cl_updaterate,cl_cmdrate ,rate nin internet hızına göre ayarlanmasını buldum o şekilde ayarladım fakat hala combatlarda takılma sorunu gitmedi bu durumu nasıl düzeltebilirm. console ayarlarına reset atma imkanım var mı ?

Annkaa77
01/07/2012, 20:37
bu range_finder ile ilgili bir resim koyabilir misiniz ? ben yaptım fakat olmuyor galiba bir fark göremiyorum. nasıl bir şey olması gerekiyor ona bakmak istiyorum. bir ss koyulabilirse çok sevinirim:)

Nighthawk
01/07/2012, 22:26
AA alıp range finderı açtım. Cold feete tıkladıktan sonra, bir yeri hedeflerken eğer hedef rangein içerisinde ise ilk resimdeki gibi yeşil:

3231

Range'in dışındaysa ikinci resimdeki gibi, range'in yetmeyen kısmı kırmızı:

3232

Annkaa77
01/07/2012, 22:32
hmmm anladım eyvallah teşekkürler

Skyrise
27/07/2013, 01:51
Maus'un tekerleğinden zoom'u kaldırmak:
dota_camera_disable_zoom 1
1 (zoom kapalı)
0 (zoom açık)
çok gerekli olmayabilir ama ben emin olmak için yaptım.

Hex
11/12/2013, 03:35
konsolum açılmıyor, açmak için ticket falan mı atmam lazım ne yapmam lazım..

ViktorReznov
11/12/2013, 13:42
konsolum açılmıyor, açmak için ticket falan mı atmam lazım ne yapmam lazım..

Konsol ban diye birşey vardı ondan yemiş olabilirsin.

HellYea
25/11/2015, 13:59
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-dark-sub-zero-mid-tower-oyun-kasasi-247190433/detay/

berkbegins
25/11/2015, 18:47
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-dark-sub-zero-mid-tower-oyun-kasasi-247190433/detay/

resmen bedeve be