PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DotA 2'de Alt + Tab Sorununa Çözüm



Lexsarko
30/11/2011, 17:58
Önemli Güncelleme:

1 Aralık 2011 tarihindeki güncellemeyle birlikte bu özellik standard olarak DotA 2'ye eklenmiştir. Komut satırındaki kodu gönül rahatlığıyla silebilirsiniz. Ayrıca eklenen bu özellik Vista ve 7 tarafından desteklenmektedir. XP ve önceki windows sürümleri bu özelliği desteklememektedir.

Vista ve 7 için eklenen Direct3D 9Ex desteği sayesinde hem hızlıca alt + tab yapabileceksiniz hem de oyunun hafızaya bindireceği yük azalacak. Ancak shift + tab fonsiyonunu kullanamayacaksınız.

Tabii ki bu destek deneme aşamasında ve otomatik olarak açık değil. Özelliği açmak için izlemeniz gereken adımlar aşağıdadır.

Steam'i İngilizce kullanıyorsanız:

1- Library'den DotA 2'yi bulup sağ tıklayıp.
2- Properties seçeneğini seçin.
3- Set Launch Options'ı açın.
4- "-d3d9ex" tırnak işareti olmadan yazın ya da kopyalayın.
5- Onaylayıp çıkın ve oyunu açın.

Steam'i Türkçe kullanıyorsanız:

1- Kütüphaneden DotA 2'yi bulup sağ tıklayın.
2- Özellikler seçeneğini seçin.
3- Çalıştırma Seçeneklerini Ayarla'yı açın.
4- "-d3d9ex" tırnak işareti olmadan yazın ya da kopyalayın.
5- Onaylayıp çıkın ve oyunu açın.

Bu özellik deneme aşamasındadır. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız aynı yerden kodu silmeniz yeterli olacaktır.

CryingToDeath
30/11/2011, 18:19
bu arkım Dimsdale'nin gösterdiği yöntem
steami turkce olanlar için yazıyorum
dota2 ye girin "ayarlar-görüntü" tıklayın ordan "tam ekran" yazan yeri değiştirip "çerçevesiz pencere" ye tıklayın buda güzel bi çözüm
steam ing olanlar için
dota2 ye girin "settings-video" tıklayın ordan "fullscreen" yazan yeri değiştirip "borderless window" e tıklayın
GL

Lexsarko
30/11/2011, 18:24
@CryingToDeath

Bahsettiğiniz yöntem hafızaya binen yükü yaklaşık %25 arttırıyor. Sistemi iyi olanlar için kullanışlı ancak oyunu sınırda kullananlar için pek iyi değil.

ViktorReznov
30/11/2011, 21:42
Peki bu yöntem her oyun için geçerlimidir?

Lexsarko
30/11/2011, 22:05
Bildiğim sadece DotA 2 var. Aynı özelliği destekleyen başka oyunlar var mı bilmiyorum.

zApdos
30/11/2011, 22:14
-console yazmıstık oraya cagrı o ne olacak?

Lexsarko
30/11/2011, 22:51
Konsolu kullanıyor musun? :)

Vardır bir yolu Nighthawk'a sormak lazım.

zApdos
30/11/2011, 22:53
bız eski cs'cilerdeniz çağrı, konsol hayattır (:

Nighthawk
01/12/2011, 01:22
"-console -d3d9ex" yazmalısınız. İstediğiniz kadar argüman ekleyebilirsiniz.

Lexsarko
02/12/2011, 21:27
Önemli Güncelleme:

1 Aralık 2011 tarihindeki güncellemeyle birlikte bu özellik standard olarak DotA 2'ye eklenmiştir. Komut satırındaki kodu gönül rahatlığıyla silebilirsiniz. Ayrıca eklenen bu özellik Vista ve Windows 7 tarafından desteklenmektedir. XP ve önceki windows sürümleri bu özelliği desteklememektedir.

bykaya
03/12/2011, 09:43
1 Ocak 2012 olmasın :P

Lexsarko
03/12/2011, 10:40
Aralık olacak. Yanlış yazmışım.

Demek istediğim özellik şu anda default olarak etkin. Kodu silebilirsiniz.