PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dota 2



MAgNaR
12/09/2012, 14:27
Bir çekilişle dota 2 keyim oldu ve oyunu indirdim. Oyunu actığımda hiçbirşey hareket etmiyor. Yani haritada gezebiliyorum ama kuyu sanki resim gibi hareketsiz. Ayrıca hero secme ekranıda gelmiyor. Ve 1 dk sonra tekrar oyunun ana menüsüne atıyor. Ayrıca oyuna girmem yaklasık olarak 5 dkmı alıyor. Neden oluyor acaba bu? Sistemden dolayı olmaması lazım çünkü sistem özellikleri uyuşuyor ve bi forumda adamın 2004 te aldığı bir pc ile oyunu oynadığını duymuştum. Lütfen yardım edin :(

KodiaK
12/09/2012, 14:29
Ram'ine ve ekran kartına bağlı bence benım eski bilgisayarda çok külüstürdü.Aynı dediğin şeyleri yaşıyordum.Sistem özelliklerini yazarsan daha yardımcı olabilirler.Ama %80 sistem özelliklerinden kaynaklı gibi gözüküyor.

ciyırs
12/09/2012, 14:40
http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx şu siteden bi kontrol et bilgisayarın kaldırıyormu diye olmadı klasik driver güncelle diyeceğim:)
ya ne yeri ne zamanı ama invite varsa kuzenim için lazım verebilir misin :(

MAgNaR
12/09/2012, 14:52
Sistem özelliklerim:
1 gb ddr2 ram
intel pentium d (bu galiba işlemci oluyordu)
ati x1600 512 mb 128 bit ekran kartı
asus p5pl2 (buda galiba anakart)
Win xp prof.
Ayrıca can you run it sonucu
http://c1209.hizliresim.com/11/c/cwrcm.jpg
Ve ayrıca şu videodakileride yaptım ve yapınca adamın 2004 model pc de calıstırdıgını soyledi
http://www.youtube.com/watch?v=BgTrdjk3fvE&feature=player_embedded

Yani sistemle alakası olmadıgını düsünüyorum ayrıca en azından oyun basladıktan sonra hero secme ekranı gelse ve oyunda kassa anlardım ama hero seçme ekranı gelmiyor ben bunu anlıyamıyorum.
Bide feeder tahmin edersinki benimde arkadaşlarım var ama elimde kalırsa sana veririm.

Signature
12/09/2012, 14:55
bence ekran kartından kaynaklı.ekran kartının driverını güncelle derim.ama yeni ve daha güncel bir ekran kartı alman daha hızlı bi çözüm olucaktır.ayrıca oyunun ayarlarından bazı özellikleri kısmanda sorunun çözümünde yardımcı olabilir.

Burakula
12/09/2012, 14:58
dostum sistem özelliklerin ucu ucuna yetişiyor ama ben gene de işlemcinin dota2 için yetersiz olduğunu düşünüyorum. hadi süper bi ayar buldun da çalıştırdın diyelim işlemcin öyle bir ısınır ki 2 bilemedn 3. oyununda yanar.hadi diyelim çaresini buldun buzluğa neyn koyup oynadın o zaman da muhtemelen en düşük ayarlarda oynıycaksın ve fps aşırı düşük olucak lag olabilme potansiyeli hat safhada.

sistemini yenilemen lazm kafan rahat oynayabilmek için.

ekran kartı işlemcinin içinde olan cinslerde(adını unuttum şimdi) sorun oluyor diye biliyorum dota2 de. ordan da kaynaklı olabilir.

ciyırs
12/09/2012, 15:04
Bide feeder tahmin edersinki benimde arkadaşlarım var ama elimde kalırsa sana veririm sağol genede.
minimum ayara yetişiyo önerilen ayara tam olıyomuş medim ayarda rahat oynaman gerek diye düşünüyorum dediğin gibi kahraman seçme ekranın gelmemesi garip

Signature
12/09/2012, 15:06
ekran kartı işlemcinin içinde olan cinslerde(adını unuttum şimdi)

Onboard demek istedin sanırım?

Burakula
12/09/2012, 15:06
Onboard demek istedin sanırım?

heh ondan işte :) adam ya

Signature
12/09/2012, 15:23
heh ondan işte :) adam ya

tamam madem düzeltmemi yanlış anlamayıp insan gibi cevap veriosun o zaman sana daha ayrıntılı açıklama yapıcam :D(herkeze yapmam söyliyim)

Onboard demek anakartın üzerinde entegre demektir.Oda nerden gelir bknz.Anakart=Motherboard Anakart üzerinde= onboard.Yani işlemcinin üzerinde değil anakartın üzerinde oluyor.Onboard ekran kartı kullanan birinin zaten ben dota 2 oynamasını imkansız görüyorum çok eskilerde kaldı o günler :)

Burakula
12/09/2012, 15:28
o şekilde bir arkadaşımın ekran kartı yandı ve onboard olduğu için işlemcisinin de beraber değişmesi gerekti 700lira yı geçik masrafı oldu. onun yerine laptopu değiştirdi:D

MAgNaR
12/09/2012, 16:02
tamam madem düzeltmemi yanlış anlamayıp insan gibi cevap veriosun o zaman sana daha ayrıntılı açıklama yapıcam :D(herkeze yapmam söyliyim)

Onboard demek anakartın üzerinde entegre demektir.Oda nerden gelir bknz.Anakart=Motherboard Anakart üzerinde= onboard.Yani işlemcinin üzerinde değil anakartın üzerinde oluyor.Onboard ekran kartı kullanan birinin zaten ben dota 2 oynamasını imkansız görüyorum çok eskilerde kaldı o günler :)

Peki birşey soracağım benim ekran kartım onboard mı? '2. sorum olarakta penim dota 2 yi çalıştırabilmem için en ucuzundan hangi parçaları alırsam çalışır ve bana kaça patlar? 3. soru:Can you run it te niye çalıştırır diyor? 4.soru: 1 gb daha ram alsam ve pcyi win 7 yapsam daha iyi bi performans alabilirmiyim(veya ram alıp xp de kalsa) 5.soru: olay şu oyun başlıyor ve ben haritada haraket edebiliyorum ( bakış açısı olarak) ama bi 10-15 sn sonra tekrar beni ana menü ekranına atıyo (bu arada hero seçemiyorum). Bunun nedenidemi ekran kartı?

Signature
12/09/2012, 16:15
Peki birşey soracağım benim ekran kartım onboard mı? '2. sorum olarakta penim dota 2 yi çalıştırabilmem için en ucuzundan hangi parçaları alırsam çalışır ve bana kaça patlar? 3. soru:Can you run it te niye çalıştırır diyor? 4.soru: 1 gb daha ram alsam ve pcyi win 7 yapsam daha iyi bi performans alabilirmiyim(veya ram alıp xp de kalsa) 5.soru: olay şu oyun başlıyor ve ben haritada haraket edebiliyorum ani bakış açısı olarak ama bi 10-15 sn sonra tekrar beni ana menü ekranına atıyo ve hero seçemiyorum. Bunun nedenidemi ekran kartı?

1.adım:Öncelikli olarak ekran kartının driverını güncellemeyi dene.dota 2 nin ayarlarını düşürebildiğin kadar düşür.herşeyi lowa al ona rağmen çalışmıyorsa zaten bilgisayarın ölüdür.
2.adım:sonuç alamadıysan dota 2 nin önerilen sistem gereksinimlerinde belirtilen özellikleri google amcaya bir sor bakalım ortalama fiyatları ne civarlarda.
3.adım:anakartın ve işlemcinin ne kadar eski olduğunu ve günümüz donanımlarıyla aralarındaki performans farklarını araştır.daha iyi seviyede sonuç alman için hangi bölümünde eksiklik olduğunu bul.


Not:Ben şahsen bu adımların hepsini senin yerine 10 dakika içinde yapıp sana buraya hazır bi sonuç söyleyebilirdim ancak kendin araştırır öğrenirsen bence daha faydalı olur.Sonuçta ikimizde aynı internete bağlanıyoruz ve eşit şartlarda yarışıyoruz :) Yani demek istediğim sorunun donanımsal ise çözümünde donanımsal olucaktır.Bu tür sorunlarınıda bu forumda değilde google amcada daha kolay çözersin.

Kolay gelsin.

KONYALIYOBAZ
12/09/2012, 16:43
Bana sorarsan problemin ram ve ekran kartı. 1GB ram ile çalıştırman zor gibi geliyor bana. Aslında alabiliyorsan 2GB ram alıp Windows 7 yüklemek şuan için bence en temiz olanı.


Ayrıca oyuna girmem yaklasık olarak 5 dkmı alıyor.

Bu yükleme süresini 2 dakikaya çekmelisin. Arkadaşlarım oyuna girmeden önce ''herhangi'' bir oyunu izliyorlar önce. Yani izlemekten kastım izlemeye girip 10 saniye durup çıkıyorlar. Yüklemede hızlanma gösteriyor.

Ayrıca ekran kartın çook eski, sanırım 2005 gibi bir senede çıkmıştı. Belki de daha eski.

CanYouRunIt sonuçlarına güvenmek bana saçma geliyor. 1 özellik eksik diye bana diablo 3'ü ortalamada oynayacağımı söylemişti ki full özelliklerde rahat rahat oynadım.

Burakula
12/09/2012, 16:55
canurunit e asla güvenme. parçalarını bir eskime payı var ve her bilgisayar markasının kendine göre performans yapılanması bulunur canurunit te ise sadece isimlerinden bir sorgulama yapmakta örneğin benim dedğim gibi onboard mı değil mi sormuyor onu bile.

ben genel olarak işlemcin ve ekran kartının yetersiz olduğunda ısrarcıyım. bunları halledince ram de sorun yapabilir. köklü değişimlere ihtiyacın var sorunsuz dota2 için:)

PlanetX
12/09/2012, 17:01
Bu yükleme süresini 2 dakikaya çekmelisin. Arkadaşlarım oyuna girmeden önce ''herhangi'' bir oyunu izliyorlar önce. Yani izlemekten kastım izlemeye girip 10 saniye durup çıkıyorlar. Yüklemede hızlanma gösteriyor.

Simd herhangi bir oyuna girince verilen maximum bir bekleme suresi var yukleme icin. Yaklasik iki dakika. Fakat izleyici olarak girerseniz bu sure kisitlamasi yok. Ve izleyici olarak ya da normal olarak girdiginizde, sadece ilk giriste yuklenecek olan seyler bellege yuklenmis oluyor oyun tamamen kapatilana kadar. Bu yuzden ikinci ve sonraki oyunlara girisleriniz kesinlikle hizlanacaktir ilkinden sonra. Karisik olduysa ozet olarak Latyos'un da dedigi gibi herhangi bir oyuna once izleyici olarak girin, on saniye bekleyin, daha sonra cikin, ardindan normal sekilde Find Match kullanarak oyun arayin.

Bunun disinda ayarlardan en dusuk ozelliklere getirip deneyebilirsin. Tabii ekran karti ayarlarindan da performansi secmen iyi olacaktir.

MAgNaR
13/09/2012, 13:10
1.adım:Öncelikli olarak ekran kartının driverını güncellemeyi dene.dota 2 nin ayarlarını düşürebildiğin kadar düşür.herşeyi lowa al ona rağmen çalışmıyorsa zaten bilgisayarın ölüdür.
2.adım:sonuç alamadıysan dota 2 nin önerilen sistem gereksinimlerinde belirtilen özellikleri google amcaya bir sor bakalım ortalama fiyatları ne civarlarda.
3.adım:anakartın ve işlemcinin ne kadar eski olduğunu ve günümüz donanımlarıyla aralarındaki performans farklarını araştır.daha iyi seviyede sonuç alman için hangi bölümünde eksiklik olduğunu bul.


Not:Ben şahsen bu adımların hepsini senin yerine 10 dakika içinde yapıp sana buraya hazır bi sonuç söyleyebilirdim ancak kendin araştırır öğrenirsen bence daha faydalı olur.Sonuçta ikimizde aynı internete bağlanıyoruz ve eşit şartlarda yarışıyoruz :) Yani demek istediğim sorunun donanımsal ise çözümünde donanımsal olucaktır.Bu tür sorunlarınıda bu forumda değilde google amcada daha kolay çözersin.

Kolay gelsin.

Cevabın için teşekkür ederim ama donanım bilgim çok zayıf. Senden biraz yardım istesem?
Bide ilk sayfada size bi video linki vermiştim. Adam yaptıklarının sonucunda 2004 teki bilgisayarla oynadığını söylemişti. Ben neden oynayamıyorrum o ayarları yapmama rağmen ayrıca oyun başlıyor ve haritada gezerken hiç kasma yok ama 10 15 sn sonra atıyor. Şimdi bi oyun izlemeyi deniyeceğim ve eğer kasma olmazsa bunun donanımla alakası olmadığı kesinleşicek ve ben alakasız olduğuna inanıyorum. Hadi hayırllısı :)

hohmlec
13/09/2012, 13:20
bende can you run it e guvenmıyorum laptop kullanıyorum win 8kurulu ısletım sıstemı farkından dolayı bf3 ve dota 2 low da gosterıyor ama ben ıkısınede rahat hıgh oynabılıyorum

hohmlec
13/09/2012, 13:22
Cevabın için teşekkür ederim ama donanım bilgim çok zayıf. Senden biraz yardım istesem?
Bide ilk sayfada size bi video linki vermiştim. Adam yaptıklarının sonucunda 2004 teki bilgisayarla oynadığını söylemişti. Ben neden oynayamıyorrum o ayarları yapmama rağmen ayrıca oyun başlıyor ve haritada gezerken hiç kasma yok ama 10 15 sn sonra atıyor. Şimdi bi oyun izlemeyi deniyeceğim ve eğer kasma olmazsa bunun donanımla alakası olmadığı kesinleşicek ve ben alakasız olduğuna inanıyorum. Hadi hayırllısı :)
ınternetınden dolayıda boyle yapıyor olabilr ınternetın yavassa server baglanıtısyla ılgıı sorun cıkartıp atıyordum 2004 model pc calısıoyr demııssın o pcnın senın pc ozellıklerınde daha ıyı yada daha kotu oldugunu bılmıyorsun kı

MAgNaR
13/09/2012, 13:29
ınternetınden dolayıda boyle yapıyor olabilr ınternetın yavassa server baglanıtısyla ılgıı sorun cıkartıp atıyordum 2004 model pc calısıoyr demııssın o pcnın senın pc ozellıklerınde daha ıyı yada daha kotu oldugunu bılmıyorsun kı

Haklısın ama benimki 2007 nisana alındı ve zamanının iyi bi bilgisayarıydı. '004 tek bilgisayardan kesinlikle üstün, blemedin eşit olması gerekmezmi?

MAgNaR
13/09/2012, 14:00
Bide ayrıca arkadaşlar izlemeyi denedim ve sıfır kasma izleniyo. Yani internetle veya donanımla alakalı değil sanırım?
Ben bi arlar arkadasım dediği icin pacsteam diye birsey yuklemistim ondan dolayı olabilirmi? (Su an silinmis halde ama )
Acaba pc ye format atsam sorun düzelirmi? Bide bana bildiğiniz güzel bi xp varsa link atarmısınız?

MAgNaR
13/09/2012, 20:33
Arkadaşlar bi cevap?

PlanetX
13/09/2012, 20:44
Yazdigim cevabi tekrar oku istersen. Olay izleyici olarak girince kasmamasi degil.

MAgNaR
14/09/2012, 12:17
Yazdigim cevabi tekrar oku istersen. Olay izleyici olarak girince kasmamasi degil.

Hayır demek istediğim izlemede kasma olmadığına göre donanımsal olmaması gerekiyor değilmi??

MAgNaR
15/09/2012, 11:58
Noldu ya cevap veren kalmadı :D