PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : steam problem



[TMNT]Leonardo
26/09/2012, 18:50
arkadaşlar bu aralar pc me birşey oldu steamdaki resimleri arkadaşlarımın avatarlarını steam sitesinde dota 2 sitesin resimleri göremiyorum nedense forumlarda falan görebiliyorum mesela gamehonor da üyelerin altındaki dota2 kutucuklarında resimler gözükmüyor bunun nedeni sizce nedir
http://g1209.hizliresim.com/11/u/ddybu.png (http://bit.ly/c25MCx)

ViktorReznov
26/09/2012, 18:53
Flashplayer, Shockwave filan silinmiş olabilir.

Burakula
26/09/2012, 18:59
steamin bozuk. zamanla dota2 ve başka oyunlarda da sorun çıkaracaktır ve çaresini daha bulamadım. istediğin kadar sil yükle düzelmiyor.

[TMNT]Leonardo
26/09/2012, 19:05
bu olay sadece resimlerde oluyor oyunda iyi ama nedense bazı işlerim var steamda steamım bozuska dota2 deki resimler niye açılmıyor onu açıkla yada neden steamın sitesine girilmiyor ?

Burakula
26/09/2012, 19:08
sorunun kaynağını net bilemiyorum arkadaşım malesef. ne arkadaş ekleyebiliyorsun ne takas yapabiliyorsun bi süre sonra dota2 de herolar yarım yarım olmaya başlıyo mw3 te lag olmaya başlıyo falan daha çekeceğin çile çok dostum hazır ol.

[TMNT]Leonardo
26/09/2012, 19:18
pc denmi bu ? yani formatta düzelirmi yada başka pc dede böyle bir sorun olurmu

Burakula
26/09/2012, 19:21
dostum bak senin problemini sadece birebir yaşadığım için biliyorum yani çok derin bilgim yok sorunun kaynağı hakkında. epey araştırdım epey uğraştım ama ne yapsam düzeltemedim sonrasında laptopumu değiştirmiştim zaten(tabiki tek sebebi bu değildi:D) bu şekilde kurtulabilmiştim.

aynısına adexte rastladım bazı bilgisayarlarda oluyodu bazılarında düzgündü hepsine aynı şekilde yüklemiştik oysaki anlıyacağın acayip bir durum bu pc den desem bütün pclerin modelinden tut tüm donanımları driver sürümleri aynı yani....

CoolStoryBro
26/09/2012, 19:23
Aynı sorun iki gündür bende de vardı. İlk ben de java, flash filan problem yaratıyor sandım ama onlar değilmiş dns ayarlarından kaynaklanıyormuş. 8.8.4.4 - 8.8.8.8 kullanıyordum onları silince düzeldi. Bunca zaman öyle kullandım neden şimdi hata oluştu anlamadım sanırım ip'lerden kaynaklanıyor. Yani dns ayarlarını değiştirmek düzelticektir.

[TMNT]Leonardo
26/09/2012, 19:33
aga yaptım olmadı

KONYALIYOBAZ
26/09/2012, 19:36
Aynı sorun iki gündür bende de vardı. İlk ben de java, flash filan problem yaratıyor sandım ama onlar değilmiş dns ayarlarından kaynaklanıyormuş. 8.8.4.4 - 8.8.8.8 kullanıyordum onları silince düzeldi. Bunca zaman öyle kullandım neden şimdi hata oluştu anlamadım sanırım ip'lerden kaynaklanıyor. Yani dns ayarlarını değiştirmek düzelticektir.

Bende bugün düzelttim bunu yazmaya geliyordum tam :(

[TMNT]Leonardo
26/09/2012, 19:41
dns yi ne yapıyım onu söyleyin abi

CoolStoryBro
26/09/2012, 19:47
DNS değiştirdiğin yerde "Otomatik olarak bir IP adresi al" ve "DNS sunucu adresini otomatik olarak al" seçenekleri seç, farklı bir IP yazmayacaksın boş kalacaklar.

[TMNT]Leonardo
26/09/2012, 19:50
CoolStoryBro adamsın abi resmi dota 2 sitesinde td de ve burada bu konuyu açtım ve bunu sadece sen çözdün kralsın be abi

CoolStoryBro
26/09/2012, 19:56
Ahah eyvallah. İşte benim de başıma geldiği için dün biraz kurcalamıştım internette bir çözüm bulamayınca kendim deneye deneye buldum.:)

[TMNT]Leonardo
26/09/2012, 20:01
arkadaşın biri boşuna beni korkuttu :)

neyse çözüm bulunduğu için konu kapatılabilir

Burakula
26/09/2012, 20:03
ben aynı şekilde çözüme ulaşamadım çünkü, sanırım adex te sabit ip kullanma zorunluluğumuzdan kaynaklı. çünkü kat kat ağları ayırmazsak update ler aynı bağlantıya yükleniyor ve ağları bu şekilde ayırabilmekteyiz. k bakma kardeşim gene de.

CoolStoryBro
26/09/2012, 20:23
Sanırım asıl sorun uygun olanı değil de farklı bir DNS kullanmak. Diğer DNS'ler bazı site içeriklerini kolay yüklerken bazılarında da sorun çıkartabiliyor. Bunu önlemek için ya girdiğin yerlere uygun proxy ayarların olacak ya da seri proxy değiştiren bir program kullanıcaksın.

Bende sorun devam ederken proxy değiştiren sitelerden ve opera turbo moduyla Steam sayfasına rahatlıkla ulaşabiliyordum ama Steam programında ve oyunda sorun devam ettiği için kendi DNS'imde sorun olduğunu anladım.

Adeks'deki sorunu bilmiyorum ama biraz daha farklıdır bundan ve IP'den kaynaklanmıyordur diye düşünüyorum. Zaten 192.168.1.240-245 arası kendi IP'lerini kullanıyordu ve en son 1-2 ay önce Kadıköy Adekse gittiğimde kusursuz çalışıyordu Dota 2.

Burakula
26/09/2012, 20:34
evet kusursuz çalışmaktaydı ama son 2 haftadır kmse oynayamadı. önce updateden olduğunu sandık ama durumu düzeltemedk. sadece dns yi otomatik yaptığımızada da çözüme ulaşamadık dediğim gibi ip otomatik yapmak da mümkün değil durum bu.

kerpeTen
27/09/2012, 21:38
arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum . 1.5 senedir google dns lerini kullanıyodum. 2 haftadır dota2 de oyun boyunca bitmeyen düzenli devam eden bi lag basladı hatta spectator olarak bile. sonra steam de birçok sayfanın açılmadığını farkettim .neyse net .ten öğrendiğim kadarıyla sorun dnslerdeymiş ve ben de tekrar otomatik olarak aldım . steam düzeldi fakat oyundaki gecikme halen devam ediyor . modemim kablosuz ethernet kablosu bağladım olmadı . sonra oyun oyun kasıyor diye düşündüm grafikleri düşürdüm yine fayda etmedi . oyunu sildim tekrar yükledim değişen bişi yok :( net_graphtan gözlemlediğim kadarıyla pingim 70-90 arası - , fps de 50-70 arası değişiyor . sorun nereden kaynaklanıyor acaba ? ya da atladığım başka bi adım olabilir mi ? bu arada aynı ağda kullandığım başka bi bilgisayarım daha var onun dnsleri de 8.8.8.8 -8.8.4.4 ama o kapalıyken bile aynı sorunu yaşıyorum bilmem bişi farkeder mi ? yardım ederseniz sevinirm 2 haftadır ayar oldum :o_o:

Famera
28/09/2012, 03:41
Konu uygun yere taşındı !

JeanValjean
29/09/2012, 13:36
Ben otomatik olarak al diyorum kendisi 8 8 8 8 - 8 8 4 4 olarak gösteriyor her seferinde sorun yaşıyorum steam da :/

Burakula
29/09/2012, 17:11
Ben otomatik olarak al diyorum kendisi 8 8 8 8 - 8 8 4 4 olarak gösteriyor her seferinde sorun yaşıyorum steam da :/

otomatiğe aldıktan sonta "tamam" a basıcaksın yanlış olmasın