PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Steam DNS sorunu Çözümü



KONYALIYOBAZ
21/10/2012, 23:12
windows>system32>drivers>etc klasörüne giriyoruz.

Orada hosts isimli bir uzantısız bir dosya olacak. Bunu not defteri ile açıyoruz.

# localhost ad çözümlemesi DNS içinde gerçekleştirilir.
# 127.0.0.1 localhost

gibi bir satır görürsünüz eğer daha önce hiç dokunmadıysanız.

Tam o satırların altına:


87.248.217.254 cdn.steamcommunity.com
87.248.217.254 media.steampowered.com
87.248.217.254 cdn.store.steampowered.com
87.248.217.254 cdn.steampowered.com
87.248.217.254 cloud.steampowered.com
87.248.217.254 cloud-2.steampowered.com

Ekleyin kaydedip çıkın. Artık probleminiz kalmayacaktır. Bende düzeldi umarım sizinde işinize yarar.

Kaynak: http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=7&p=1957203

Burakula
21/10/2012, 23:24
dostum bu tarz hatalı sadece steamde değil başka oyunlarda da almaktayım ve forumlardan bende bu tarz çözümler okudum.

amam benim asıl problemim administatöre olarak da girsem tüm izinleri açsam tüm güvenlik duvarlarını kaldırsam da ordaki dosyaları değiştirmeme bir türlü müsaade etmiyor bilgisayar.

win7 kullanıyorum bi çözsem şu işi tüm sorunlarım hallolcak.

CoolStoryBro
22/10/2012, 01:47
Evet Steam için bu yöntemle sorunu çözmüşlerdi ama hala Google DNS vb. DNS'ler ile girilmeyen ya da çok yavaş girilen bir çok site mevcut bende. Own3d.tv ve Playdota bunlardan bazıları. Aynı yöntemi onlar için uygulasam da sonuç değişmedi hala arayıştayım...


dostum bu tarz hatalı sadece steamde değil başka oyunlarda da almaktayım ve forumlardan bende bu tarz çözümler okudum.

amam benim asıl problemim administatöre olarak da girsem tüm izinleri açsam tüm güvenlik duvarlarını kaldırsam da ordaki dosyaları değiştirmeme bir türlü müsaade etmiyor bilgisayar.

win7 kullanıyorum bi çözsem şu işi tüm sorunlarım hallolcak.

Tüm izinleri kaldırdığına emin misin? Çünkü bana da erişim izni yok demişti, ben izini açınca düzeldi. İzin almak için hosts dosyasının Özellikler/Güvenlik/Users sekmesine gelip düzenleyi aç ve tekrar Users'ı seçip tüm izinlere tık koy.

geb555
24/10/2012, 02:23
Windows XP de DNS i otomatik alma:

Denetim Masası>Ağ Bağlantıları>(kullandığınız ağ)>Özellikler>İnternet İletişim Kuralları(TCP/IP)

DNS sunucularını otomatik olarak al ın yanındaki kutuyu işaretle ve neredeyse tüm sitelere rahat rahat gir.

eğer kutuyu işaretlediğin halde işaret siliniyorsa:


Denetim Masası>Ağ Bağlantıları>(kullandığınız ağ)>Özellikler>İnternet İletişim Kuralları(TCP/IP)>Gelişmiş>DNS




Bendeki ayarlar aşağıdaki resim gibi ve kutuyu işaretledikten sonra işaret silinmedi

4053


DN:bu yazıyı XP de aynı sorunla karşı karşıya olanlar için yaptım