PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : x64 java desteği sorunu



WrongheR
23/10/2012, 04:00
Iyi günler benim yardıma ihtiyacım vardı şimdilik 2 seçeneğim var.Olaya gelelim

Olay : x64 java desteksiz mc biraz sıkıntılı oluyor yön bulma konusunda ve obje görmede internetten araştırdım sadece official clientte bu mevcut bende denedim id/pw kısmında pw girmeyince offline acabiliyoruz tamam güzel x64 destekli açıldı fakat username : player diye çıkıyor bu da canımı sıkıyor bu 1. olaydı

Olay : şimdi crackli oyunda ne yaptıysam yaptım bir türlü x64 açılamadı.Bu yüzden hamachi vb. platformlarda oynama zevkim düşüyor sıkıntılar basıyor.Buda 2.olay

şimdi desteğim 2. olaydan yana bu 2. olayı çözebilecek biri var mı ?

ayrıntıları atladım çünkü eksiksiz :D

PlanetX
23/10/2012, 11:07
Oyun x64 icin cikti mi ki? Ondan bile haberim yok.

Crackli de orjinal de olsa x86(32 bit) olarak derlenen programlari x64 olarak acamazsin. x86 olan programlari x64 isletim sisteminde x86 simule edilerek acilir, x64'e zorlayamazsin. Hemen tum yazilimlar icin gecerli bu. Fakat Java virtual machine sistemi kullandigi icin kullanilan kutuphaneler x86 ya da x64 olarak belirtilmis kutuphaneler degilse her sekilde calismasi gerekir. Yani eger crackli surum sadece x86'da calisicak seyler iciriyorsa, bu neden x64te calistiramadigini aciklar ve malesef bu bir cozum de yok demektir.

Bilgisayarinda x64 Java Runtimelari kurulu ise, Minecraft'in kisayolu olusturup kisayolun hedef yazan yerine
"C:\Program Files\Java\jre6\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms512M -cp Minecraft.exe net.minecraft.LauncherFrame bunu yazip calistirmayi deneybilirsin. Tabi C:\ ile baslayan kisima Java'yi kurdugun yerin dosya yolunu girmen gerek. Yazdigimla ayni olmayabilir. Ise yaramazsa net.minecraft.LauncherFrame kismini silerek de dene.

WrongheR
23/10/2012, 12:48
dediklerin ayrintiya dahil 1.olaydaki dediğin gibi yapıyorum fakat ben offline mode >>> cok oyunculu yapacam fakat benim nickim yerine "player" ismini atıyor :( jre6 değil artık 7 ye uyumluluk verdiler :S

yok x64 desteği var son sürüm hatta ayarlarda uzak cisimleri görütülemek icin javanızı x64 olarak yükleyiniz diyor fakat crackli girdiğim için ana clientin java kodlarını aşıyorum bu yüzdende x32 olarak girmekte.bu olay 2.

PlanetX
23/10/2012, 22:30
Bat dosyasi yaratip icine asagidakini yaz ve calistir:
java -Xms512m -Xmx1024m -cp "%APPDATA%\.minecraft\bin\*" \
-Djava.library.path="%APPDATA%\.minecraft\bin\natives" \
net.minecraft.client.Minecraft "playeryerineyazmasiniistedigin"

WrongheR
24/10/2012, 00:06
olmadı hata verdi hep şu cmd açılıp kapanma olayı sadece java hatası değil yani.

WrongheR
26/10/2012, 08:46
upp uppp