PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fraps Kayıtta FPSyi katlediyor.



TauHunter
12/02/2013, 16:53
Donanımlar sağlam, kayıtın başlarında fps sabitlediğim fpsle eşdeğer bir şekilde devam ediyor. Birden fps 5-20 'ye düşmeye başlıyor ki kayıdı durdurduğumda tekrar fps düzeliyor. Yabancı (ingilizce) forumlara baktığımda da hard diskten bahsediyorlar ama tam olarak ne demeye çalıştıklarını anlayamadım. Yanlış yapmamak için anlayabileceğim ve çözeceklerini düşündüğüm bir forumdaki üyelere sormak istedim (yani GH).

Berkantk
12/02/2013, 18:42
cs'de kullanıyordum. O zamanda kayıda başladığım zaman 30 civarında dolanıyordu. Yani fraps'ın olayı o sanırım. Gamecam'i dene istersen

Famera
12/02/2013, 18:45
Dedikleri gibi başka bir problem de olabilir. Ancak ayarlarından bashetmemişsin Fraps'ın FPS ayarı istediğin ayarda mı acaba?

TauHunter
12/02/2013, 18:52
Dedikleri gibi başka bir problem de olabilir. Ancak ayarlarından bashetmemişsin Fraps'ın FPS ayarı istediğin ayarda mı acaba?

30 FPSte sabitledim.

genel olarak 1280x720 oynuyorum kayıtlarda.

Famera
12/02/2013, 19:11
Öneri aldığın kişilerinde dediği gibi HDD'ye yazma işlemi sırasında performans düşüklüğüde sebep olabilir.

Defragınızı kontrol edin %15 üzeri ise ciddi performans sorunu olabilir. (%3 de iken bile defrag yapıyorum az da olsa etkiliyor oynarken)
Denemeye değer FPS sınırını 60 sınır yapın hala 20 mi gösteriyor kayıt yaparken?

TauHunter
12/02/2013, 19:30
Öneri aldığın kişilerinde dediği gibi HDD'ye yazma işlemi sırasında performans düşüklüğüde sebep olabilir.

Defragınızı kontrol edin %15 üzeri ise ciddi performans sorunu olabilir. (%3 de iken bile defrag yapıyorum az da olsa etkiliyor oynarken)
Denemeye değer FPS sınırını 60 sınır yapın hala 20 mi gösteriyor kayıt yaparken?

nasıl kontrol edicem?

Famera
13/02/2013, 00:45
Bilgisayar> Yerel Disk (C: veya D: ) Sağ tıkla>Özellikler>Araçlar>En iyi duruma getir> Ordaki sürücüleri çözümle %0 dan büyükse En iyi duruma getir'e bas.

Ayrıca Bilgisayar> Yerel Disk (C: veya D: ) Sağ tıkla>Özellikler>Araçlar>Denetle kısmından da sürücüde hata olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

TauHunter
13/02/2013, 01:36
Bilgisayar> Yerel Disk (C: veya D: ) Sağ tıkla>Özellikler>Araçlar>En iyi duruma getir> Ordaki sürücüleri çözümle %0 dan büyükse En iyi duruma getir'e bas.

Ayrıca Bilgisayar> Yerel Disk (C: veya D: ) Sağ tıkla>Özellikler>Araçlar>Denetle kısmından da sürücüde hata olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

4515 o_O?

Burakula
13/02/2013, 20:42
ulan bu işlemin 5 saatten fazla süreceğini söyleseydiniz denemezdim ne denetlemeymiş arkadaş sonuçta bir sorun da bulamadı resmen 5 bucuk saatim çöpe gitti.

TauHunter
13/02/2013, 21:40
ulan bu işlemin 5 saatten fazla süreceğini söyleseydiniz denemezdim ne denetlemeymiş arkadaş sonuçta bir sorun da bulamadı resmen 5 bucuk saatim çöpe gitti.

benimki 15 dakika sürdü o_o

Lexsarko
13/02/2013, 22:25
Burak'ın başına gelenler zaman zaman bana Bad Luck Brian'ın Türkiye şubesi olduğunu düşündürüyor :)

Burakula
13/02/2013, 22:46
Burak'ın başına gelenler zaman zaman bana Bad Luck Brian'ın Türkiye şubesi olduğunu düşündürüyor :)

ya sorma kardeşim kimin canını yaktıysam artık öyle bir beddua etmiş ki bi işim rast gitmiyo:D

Krizalid
13/02/2013, 22:48
editt

Famera
13/02/2013, 23:09
Buracula onun sürme durumu PC nizin duruma göre değişiyor. Bende 30 Dakika almıştı. Arkadaşta da 15 dakika almış :) Yani kesin bir zamanı yok.