PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Canlı Yayın Programı - OBS (Open Broadcaster Software)



Plunch
04/06/2014, 19:41
Merhaba arkadaşlar,

Sizlere OBS'yi ve OBS ile upload hızınıza uygun şekilde nasıl yayın yapabileceğinizi anlatacağım.

- Resimdeki adımları ve ayarları uygulayarak siz de kendi internet hızınıza eşdeğer bir şekilde yayın yapabilirsiniz..


Programa Giriş


7179

Bu bölümde Sahneler ve Kaynaklar bölümü bize lazım olan kısımdır.

7180

Kaynaklar kısmına sağ tıklayıp Ekle'ye tıklayıp oradan Oyun Yakalama seçeneğine tıklıyoruz.
Tıkladıktan sonra çıkan pencereye Tamam deyip geçiyoruz.

7181

Karşımıza gelen pencerede işaretli olan yerdeki gibi listeden yayını yapmak istediğimiz oyunu seçip tamam diyoruz.

7178

Daha Sonra...

Ayarlar > Ayarlar kısmına giriyoruz.
Burada Genel sekmesine giriyoruz.Burada ki ayarları istediğiniz şekilde yapabilirsiniz önemli değil.

7182

Sonra

Kodlama sekmesine tıklıyoruz

Ayarları burada ki gibi yapıyoruz.En yüksek bit hızı kısmını upload hızınıza göre yapabilirsiniz.Ayrıca bu yayınınızın kalitesini belirlemektedir.
Örneğin benim upload hızım 0.60 mpbs ve o ayarı 400 yaptım lag olmadan yayın yapabiliyorum.Bu kısımdaki işlemimiz bu kadar.

7183

Yayın ayarları sekmesine tıklıyoruz.

Burada Mod kısmı Canlı Yayın ve Sadece Dosya Çıkışı olarak iki kategoriye ayrılıyor.Yani bilgisayara da kayıt yapabiliyoruz.
Yayın Servisi kısmından hangi sitede yayın yapacaksak onu seçiyoruz.Ben Twitch.tv de yayın yapıyorum.
Sunucu kısmını ise resimdeki gibi yapıyoruz.

Konum/Yayın Anahtarını Oynat kısmı ise "Stream Key" demek oluyor.Onu da nasıl alacağımızı anlatacağım.


Stream Key nasıl alınır ?

7184
Twitch.tv kanalınıza girip Dashboard kısımına geliyoruz.Oradan da Stream Key sekmesine tıklıyoruz.
Karşımıza üst kısımda ki gibi bir bölüm geliyor.Oradan da Show Key butonuna tıklıyoruz.

7185



Burada ki Stream Key 'i kopyalayıp Konum/Yayın Anahtarını Oyna kısımına yapıştırıyoruz.




Diğer kısımdaki ayarları da hiç ellemeye gerek yok,hepsi ayarlı bir şekildedir.

İyi yayınlar,iyi forumlar



Plunch

KONYALIYOBAZ
04/06/2014, 20:33
Avrupa'da yaşadığımız halde sunucuyu niye Singapur yapıyoruz?

Plunch
04/06/2014, 22:40
Avrupa'da yaşadığımız halde sunucuyu niye Singapur yapıyoruz?

Orada ki bölgelerin pinglerine göre seçiyoruz.Singapur'un pingi en düşük olanı.

Groks
04/09/2014, 21:32
Kolay Gelsin Konuyu Biraz hortlatıyor olabilirim ama kusura bakmayın. Ben Cs Online yayını yapmak istiyorum fakat oyun yakalama bölümünde oyun açık olduğu halde oyun gözükmüyor. Bu konuda biraz yardımcı olabilir misiniz

Elijah.
09/10/2014, 16:02
Oyun yakalama ekranında steam ve oyun açık olsun ve orda oyun seçeneklerini yenile muhtemelen oyun gözükücektir

annil
09/10/2014, 19:55
Benim şu an bitrate 1400 olarak ayarlı, çözünürlüğü de 1.50 (1280x720) yapıyorum, FPS 30, falan ama kalitesiz gibi geliyor, o yüzden çözünürlük ayarını sıfırlıyorum, bu sefer de kesiliyor. Tam optimize edemedim yani ayarları. Yardımcı olabilecek biri var mı? Superonline fiber var bu arada.

DreadfuL
09/10/2014, 21:08
Benim şu an bitrate 1400 olarak ayarlı, çözünürlüğü de 1.50 (1280x720) yapıyorum, FPS 30, falan ama kalitesiz gibi geliyor, o yüzden çözünürlük ayarını sıfırlıyorum, bu sefer de kesiliyor. Tam optimize edemedim yani ayarları. Yardımcı olabilecek biri var mı? Superonline fiber var bu arada.

İnternetin ki özellikle upload hızın ne kadar?

annil
09/10/2014, 21:43
İnternetin ki özellikle upload hızın ne kadar?

25 Mbps download, 5 Mbps upload hızı.

DreadfuL
10/10/2014, 14:55
25 Mbps download, 5 Mbps upload hızı.

Bir sıkıntı olmaması lazım. Böyle bir internetle ki eğer internet yüzündense yaşanabilecek tek sıkıntı upload hızının stabil ve temiz olmamasıdır.

Birde serverı Amsterdam ve çözünürlük düşürmeyi 1.75 yapıp dener misin?

annil
10/10/2014, 17:31
Tamamdır, eve gidince o şekilde deneyeyim. O da olmazsa bağlantı stabil değildir diye Superonline'ı arayıp yardım isterim herhalde. DNS ayarlarıyla ilgisi olabilir mi bir de?

DreadfuL
10/10/2014, 20:21
Tamamdır, eve gidince o şekilde deneyeyim. O da olmazsa bağlantı stabil değildir diye Superonline'ı arayıp yardım isterim herhalde. DNS ayarlarıyla ilgisi olabilir mi bir de?

Valla bende otomatik dns ama onunla bir alakası var mıdır bilemiyorum.

annil
11/10/2014, 00:09
DNS de otomatik yaptım, çözünürlük 1.75, bitrate 1400; ama yine dropped frames oluyor baya. İnternette sıkıntı var gibi ya. AKK da dolmadı halbuki ama bilemiyorum işte.

annil
11/10/2014, 22:00
Dota çözünürlüğünü 1280 720 yaptım, öyle deniyorum bakalım, çok farkediyor mu bilmiyorum.

alicem_00
26/01/2015, 12:33
bir sorum olacak bu programda kayıt yaparken sol aşağıda
high encoding cpu usage uyarısı veriyor kırmızı fontla o uyarıyı vermemesi için ne yapmalıyım acaba?

alicem_00
26/01/2015, 12:35
Merhaba arkadaşlar,

Sizlere OBS'yi ve OBS ile upload hızınıza uygun şekilde nasıl yayın yapabileceğinizi anlatacağım.

- Resimdeki adımları ve ayarları uygulayarak siz de kendi internet hızınıza eşdeğer bir şekilde yayın yapabilirsiniz..


Programa Giriş


7179

Bu bölümde Sahneler ve Kaynaklar bölümü bize lazım olan kısımdır.

7180

Kaynaklar kısmına sağ tıklayıp Ekle'ye tıklayıp oradan Oyun Yakalama seçeneğine tıklıyoruz.
Tıkladıktan sonra çıkan pencereye Tamam deyip geçiyoruz.

7181

Karşımıza gelen pencerede işaretli olan yerdeki gibi listeden yayını yapmak istediğimiz oyunu seçip tamam diyoruz.

7178

Daha Sonra...

Ayarlar > Ayarlar kısmına giriyoruz.
Burada Genel sekmesine giriyoruz.Burada ki ayarları istediğiniz şekilde yapabilirsiniz önemli değil.

7182

Sonra

Kodlama sekmesine tıklıyoruz

Ayarları burada ki gibi yapıyoruz.En yüksek bit hızı kısmını upload hızınıza göre yapabilirsiniz.Ayrıca bu yayınınızın kalitesini belirlemektedir.
Örneğin benim upload hızım 0.60 mpbs ve o ayarı 400 yaptım lag olmadan yayın yapabiliyorum.Bu kısımdaki işlemimiz bu kadar.

7183

Yayın ayarları sekmesine tıklıyoruz.

Burada Mod kısmı Canlı Yayın ve Sadece Dosya Çıkışı olarak iki kategoriye ayrılıyor.Yani bilgisayara da kayıt yapabiliyoruz.
Yayın Servisi kısmından hangi sitede yayın yapacaksak onu seçiyoruz.Ben Twitch.tv de yayın yapıyorum.
Sunucu kısmını ise resimdeki gibi yapıyoruz.

Konum/Yayın Anahtarını Oynat kısmı ise "Stream Key" demek oluyor.Onu da nasıl alacağımızı anlatacağım.


Stream Key nasıl alınır ?

7184
Twitch.tv kanalınıza girip Dashboard kısımına geliyoruz.Oradan da Stream Key sekmesine tıklıyoruz.
Karşımıza üst kısımda ki gibi bir bölüm geliyor.Oradan da Show Key butonuna tıklıyoruz.

7185



Burada ki Stream Key 'i kopyalayıp Konum/Yayın Anahtarını Oyna kısımına yapıştırıyoruz.




Diğer kısımdaki ayarları da hiç ellemeye gerek yok,hepsi ayarlı bir şekildedir.

İyi yayınlar,iyi forumlar



Plunch












bir sorum olacak bu programda kayıt yaparken sol aşağıda
high encoding cpu usage uyarısı veriyor kırmızı fontla o uyarıyı vermemesi için ne yapmalıyım acaba?

preator
26/01/2015, 17:56
büyük ihtimal pc nin özellikleri cok iyi değildir ben cok anlamam ama pc nin özelliklerini yazarsan anlayanlar daha net yorum yapabilir

Nana
26/01/2015, 19:41
bende de oluyo aynı şey bazen ama kendi kendine gidiyo sonra