PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Warcraft Ping ve Delay Optimize



JustinPeace
11/07/2009, 17:07
İlk Olarak Değinmeliyimki Bu Rehberi Garena Forumundan Esinlenerek Hazırladım ve Hazırlamaktaki Amacım Sizlerin Daha Kaliteli Oyun Oynayabilmenizi İstemem , Rehberi Tamamen Elimle Hazırladım Ve Fotoğraflar Kısmen Bana Ait Bu Yüzden Eğer Başka Bir Siteye Kopyalıycaksanız Benim İsmimi Vererek Alıntı Yapmanızı İstiyorum


Burada Yapıcağımız İşlemler Grafikden Kısarak Performansımızı Arttırmamızı Sağlar



Öncelikle Bilgisayarımızı Optimize Edelim :)

1.Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş Sekmesine Girelim
2.Performans Başlığı Altındaki "Ayarlar" Butonuna Tıklayalım
3.Tekrardan "Gelişmiş" Sekmesine Girelim
4.Sanal Bellek Kısmındaki "Değiştir" Butonuna Tıklayalım
5.Evet Burada Warcraft Hangi Sürücüde Yüklü İse (Yerel Disk C veya Yerel Disk D gibi...) O Sürücünün Ayarını Resimde Gördüğünüz Gibi (Harddiskinizin Boyutuna Göre Ayarlayabilirsiniz, Benim Önerdiğim Ayarlar Bunlar) Ayarlayın
6.Başlangıç ve En Yüksek Boyutu Ayarladıktan sonra "Ayarla" Butonuna Tıkladıktan Sonra Tamam Tamam Diyerek Çıkın Ve Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın
http://img216.imageshack.us/img216/7871/44191470.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/108/45888998.jpg



Dilerseniz Bilgisayarın Görüntüsünden Kısarak Performansına Yatırım Yapabilirsiniz:

http://img212.imageshack.us/img212/4197/53359592.jpg
Ekran Ayarlarımızı Eşleştirelim

1.Ekranda Boş Bir Yere Sağ Tıklayalıp "Özellikler" butonunu tıklayalım
2.Açılan Ekranda "Ayarlar" Sekmesine Girelim
3.Ekrandaki Ekran Çözünürlüğümüzü ve Renk Kalitemizi Bir Yere Not Edelim
4.Daha Sonra Aşağıdaki "Gelişmiş" Butonuna Tıklayalım Ve "Monitör" Sekmesine Gelelim
5.Ekran Yenileme Sıklığımızı 65 Hertz Veya 75 Hertz Seçelim (Warcraft 85 Hertz'i Desteklemiyor)
6.Warcraft Ayarlarınızı Resimdekinin Aynısı Yerine Kendi Ekran Çözünürlüğünüze Göre Yapın.

Not : Grafik Ayarlarım Düşmesin Eskisi Gibi Olsun Derseniz Sadece Ekran Çözünürlüğünü Yapın

http://img132.imageshack.us/img132/4897/videooptioncv4.jpg




NVIDIA Ekran Kartınızı Optimize Edelim Şimdide

1.Masaüstünde Boş Bir Yere Sağ tıklayıp "NVIDIA Kontrol Paneli" Butonuna Tıklayalım
2.Açılan Penceredeki Menüden "Ön Ayarlı Görüntü Ayarlarını Ayarla" Sekmesine Geçelim
3.Ve Seçeneklerden Ortada Olanı "Gelişmiş 3D Görüntü Ayarlarını Kullan"ı Seçelim
4.Tekrar Soldaki Menüden "3D Ayarlarının Yönetilmesi" Sekmesine Girelim
5.Ve Ayarlarımızı Söylediğim Şekilde Yapılandırın

Not : Driverinizi Güncellemeyi İhmal Etmeyin ;)

Dikey Senk : Zorlama Kapalı
Doku Süzme-Kalite : Yüksek Performans
Doku Süzme-Eşyönsüz mip süzme optimizasyonu : Kapalı
Doku Süzme-Eşyönsüz örnek optimizasyonu : Kapalı
Doku Süzme-Negatif LOD Tercihi : Durdur
Doku Süzme-Trilineer optimizasyon : Kapalı
Eşyönsüz Süzme : Kapalı
Keskinliği Yumuşatma-Ayarlar : Hiç
Mipmapları Zorla : Hiç
Sınırlayıcı Doku Kıskacı : Donanımı Kullan
Uzatma Sınırı : Kapalı
Çoklu Gösterim/Karma GPU Hızlandırma : Tek Ekran Performans Modu
Önceden Oluşturulan Maksimum Kare Sayısı : 3
Üçlü Ara Bekleme : Kapalı


ATI Ekran Kartı Optimize
Elimde ATI Marka Ekran Kartı Olmadığından Dolayı Bu Marka Ekran Kartına Henüz Değinemedim Ama Ayarları Aşağı Yukarı NVIDIA ile Aynıdır Ordaki Terimlerden Esinlenerek Birkaç Ufak Değişiklik Yapabilirsiniz


Kayıt Defteri Optimizasyonu

Bu Bölümde Anlatıcağım Pek Birşey Yok Size Önereceğim "Ccleaner" adlı Ücretsiz Programı Kendi Sitesinden İndirerek Basitce Kayıt Defterinizdeki Sorunları Çözebilirsiniz :)


İnternet Bağlantımızı Optimize Edelim

1.Altta Vereceğim Programı İndirelim Önce
2.İndirdiğimiz Programı Çift Tıklayarak Çalıştıralım
3."Network Adapter Selection" Kısmından İnternet Kartımızı Seçelim
4.Daha Sonra Aşağıdaki Seçeneklerden "Optimal Setting" Seçeneğini İşaretleyelim
5."Apply Changes" Butonuna Tıklayarak Değişiklikleri Kaydedelim ve Bilgisayarımızı Yeniden Başlatalım

Tıkla İndir (http://www.speedguide.net/files/TCPOptimizer.exe)

Hatalarım Veye Eksiklerim Varsa Lütfen Belirtinki Düzelteyim ve Eğer Beğendiyseniz Bir Teşekkürrü Veya Yorumu Çok Görmeyin Bana Lütfen :)
Hepinize İyi Oyunlar Diliyorum :rolleyes:

JustinPeace
11/07/2009, 23:16
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ~ :)

Gn5
05/09/2009, 01:35
valla ne diyeyim denemek lazım :D

caqri
10/09/2009, 00:14
saol deneyelim....

exarastia
12/09/2009, 12:38
Peki ya bu mavi ekranı engeller mi arklarla oynarken "LAN dan" bilgisayarlardan bazılarıın mavi ekran hatasını verioyor ve oyun gidioyor bunu nasıl ayarlayabiliriz

Ayrıca bilgi icin tskkrler

JustinPeace
18/09/2009, 18:48
Peki ya bu mavi ekranı engeller mi arklarla oynarken "LAN dan" bilgisayarlardan bazılarıın mavi ekran hatasını verioyor ve oyun gidioyor bunu nasıl ayarlayabiliriz

Ayrıca bilgi icin tskkrler

o konuda pek bi bilgim yok büyük ihtimal bilgisayardan kaynaklanan bi sorun ;)

EarLess
24/09/2009, 18:18
Güzel ama oyun grafikleri bozulacaktır diye uyarı da vermen lazım bence çünkü şahsen benim bilgisayarım 4gb ram ve 1gb ekran kartı olduğu için görüntü kısıtlamasına gerek duymuyorum.

JustinPeace
24/09/2009, 18:39
Güzel ama oyun grafikleri bozulacaktır diye uyarı da vermen lazım bence çünkü şahsen benim bilgisayarım 4gb ram ve 1gb ekran kartı olduğu için görüntü kısıtlamasına gerek duymuyorum.

Yorumun İçin Teşekkürler İlk Mesaja Ekledim :)

TwistOfFate
05/10/2009, 22:09
güzel olmus tesekkürler

Sylar
25/10/2009, 13:20
İlk 2 ayarı yaptım sonra warcrafta giremedim :S directx le ilgili bir hata verdi O.o

Sylar
25/10/2009, 13:20
İlk 2 ayarı yaptım sonra warcrafta giremedim :S directx le ilgili bir hata verdi O.o

byex
15/11/2009, 18:13
Grafikleri düşürürsek oyundaki bazı skillerin görüntüleride kayboluyor mesela spectra'nın ilk skilinin yolu gözükmüyor.. vs bence çokta düşürülmemesi lazm

zeratulforaiur
23/11/2009, 23:30
Open DNS kullanmanın zararı olur mu acaba.

mutto
24/11/2009, 17:42
Ben yaptım ama pek değişiklik olmadı

Hel
22/12/2009, 18:54
performarns ayarları internet bağlantısından çok fpsnizin artmasına yarar 5v5 combatlara bilgisayarı kasanlar için iyi rehber:)

0v3rL0ad
25/12/2009, 20:59
Evet Birader Ellerine sağlık çok güzel olmuş fakat ekran kartı iyi olmayanlar için olmuş genellikle. Eğer herhangi bir probleminiz yoksa yapmanızı tavsiye etmiyorum. 1 de eğer pinginiz yüksekse ya warcraft harici çalışan bir program yüzünden yada host yüzündendir donanımsal bir şey olacağını sanmıyorum

hamathamat
06/03/2010, 22:46
evt gerçekten faydası var:D

Spiderman
13/03/2010, 01:41
güzel paylaşım.eline sağlık.

availeble
02/06/2011, 01:10
eski ayarlarıma dönmek istiyorum ama yapamıyorum ??

NmHMR-_^
20/07/2011, 22:08
Teşekkürler ama ihtiyacım olmayacak. :)

TauGunner
21/07/2011, 16:15
Benim 3 gb ram 1 gb ekran kartı.Pingim genelde yüksek oluyor ama lan single oyunlarda hiç kasmıyor.Çok zorlayacak oyunlarda bile kasma yok.Tek sorun ping.Bu da internet hızıyla ilgili bence.8mgb'e varan internet TTnet'in.Şimdi ben bunlar yapsam pingim düşecek mi?