PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Garena Rehberi - Garenada Oynama...



Dj Sterimar
22/09/2009, 23:41
Garena’yı nasıl kullanacağız ?
www.garena.com (http://www.garena.com) adresine girip üye olun.

Garena’nın sitesine gidip Client ini indirebilirsiniz..
Link 1 - Mirror 1 : http://stats.garena.com/clientdownload.php?lang=en&mirror=0
Link 2 - Mirror 2 : http://stats.garena.com/clientdownload.php?lang=en&mirror=1
Link 3 - Mirror 3 : http://stats.garena.com/clientdownload.php?lang=en&mirror=2

Programı kurun, kurulum oldukça basit.
Program kurulduktan sonra programa girdiğinizde, program kendini update edecek(bu biraz sürebilir ama çok fazla değil)
Daha sonra resimdeki gibi login ekranı gelecek:

http://img21.imageshack.us/img21/5263/pn3ax.jpg

Üye olurken yazdığımız kullanıcı adımızı ve şifremizi girip programa giriş yapıyoruz.
Giriş yaparken failed to connect yada benzeri bir hata alırsak, bu ya antivirüs programı engelliyor, ya firewall var, yada programın kullandığı portu başka bir program kullanıyor.
firewall’ınızı kapatın. (Güvenlik duvarı)
yine giremezseniz antivirüs programınızın ayarlarından garenaya izin verin yada antivirüs programınızı kapatın.
Eğer yine giremezseniz login ekranından, advanced network settingsi tıklayın, ve specify port seçeneğini aktifleştirin.

Eğer bunlarda olmazsa ki çok nadir olur, network programlarınızın tümünü kapatın. Özellikle easyphp,xammp ve benzeri kullanıyorsanız mutlaka kapalı olmaları gerekiyor. Msn çalışırken bir sorun çıkmadı. Ama olmazsa onu da kapatmayı deneyin.

Login yaptıktan sonra, program ekranında aşağıdaki resimdeki gibi bir pencere gelecek.

http://i33.tinypic.com/5uqv5f.jpg

Sumbit seçeneğini tıklayın. Sonra size mailinize bir onay maili gönderildiği, eğer maili göremezseniz junkmail klasörünüze de bir göz atmanızı tavsiye eden bir uyarı gelecek.
Mailinize gidip hesabınızı aktifleştirin. Üyelik işlemi tamamen bitmiş olacak.
Gelelim ayarlar kısmına. Tüm adımları gerçekleştirdikten sonra karşımızdaki ekran:

http://i33.tinypic.com/2s0fjw1.jpg

Üstteki menü’den settings seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza şöyle bir ekran gelecek:

http://i38.tinypic.com/1zzq614.jpg

Sol kısımdan oynayacağımız oyunu seçip browse tuşuna basıyoruz. Ardından oyunumuzun klasörüne gelip, oyunumuzun exe’sini seçip tamam tuşuna basıyoruz.

Şuan’a kadar olan kısım’ı en başta sadece bir kere yapacağız, bunlar üyelik ve ayarlama işlemleri. Oynamak multiplayer oynamak istediğiniz oyunları listeden seçip, yine exe’sini göstererek diğer oyunlarıda oynayabilirsiniz.

Oyun serverlarına bağlanmak için:
Program ekranımıza geri dönüyoruz.

http://i36.tinypic.com/swab2g.jpg

Sol kısımdaki menüden, oyunumuzu seçiyoruz.Karşımıza bir server listesi geliyor.
Room name -> Oda adı’nı gösteren kısım
Entry level -> Oda’ya girmek için gerekli seviye’yi gösteren kısım.
Num -> Oda’da kaç kişinin olduğunu gösteren kısım.

Garena’da seviye sistemi var ve ne kadar çok oyun oynarsanız o kadar puan kazanıyorsunuz. Eğer resmi serverlar’da oynarsanız kazanmak yada kaybetme durumunda daha fazla yada az puan kazanma durumu söz konusu oluyor.

Eğer arkadaşlar arasında oynayacaksanız boş bir odayı seçin, eğer kurulu serverlar ile oynayacaksanız dolu olanlara girmeye çalışın. Fakat unutmayınki, dolu olan odalarda, oyunlara level sınırlaması konuluyor. Oyun bulurken Zorlanabilirsiniz. Odalar full gözükse bile bir kaç kez deneyerek yine de girebilirsiniz.

Oda’ya girdiğiniz zaman karşınıza bir sohbet penceresi çıkacak. Burası milletin konuşup tartışıp, nasıl tip oyun kuracaklarını, yada oyundan sonra ben yendim haha! gibi ifadelerin yer aldığı, yada oyun kuranların oyuncu arayışı içerisinde olduğu yer.

Sağ üst kısımda avatarınız , kullanıcı adınız , clan’ınızın adı(bunu hiç bilmiyorum) ve leveliniz bulunmakta.

Onun hemen altında oda’da bulunan oyuncuların listesi var.

Oyun’a giriş:

Bütün işlemleri yaptıktan sonra, resimde de görüldüğü gibi sohbet(chat) pencerisinde bulunan Start Game seçeneğine basıyoruz ve oyunumuz başlıyor.

http://i33.tinypic.com/24xlvkx.jpg

Bundan sonraki adımları zaten biliyorsunuz. Oyununuzun multiplayer sekmesinden lan seçeneğini seçiyorsunuz ve karşınıza bir sürü oyun serveri geliyor. İstediğinizi seçip oyuna başlıyorsunuz.

Garenada Oyunları Görmek için Yapılması Gerekenler..:
Bulunduğumuz odaya şu şekilde yazı yabiliriz '' Oyun varsa Tunnel atarmısınız....Host kimse yazsın bende ona Tunnel Atayım Oda Bana Tunnel Atsın '' ve
resimdekileri uygularsak bağlanabiliriz...

http://i33.tinypic.com/2lcy452.jpg

Garena’ın resmi olarak destekledipi oyunlar:

Warcraft 3, Call of duty 2 – 4 ve 5 , Left 4 Death, enemy terorrity,Trackmania,Supreme Commander, Killing Floor,

Red Alert 3 , H.A.W.X, Counter Strike source – 1.5 ve 1.6, Age of Empires 3, Age Of Empires 1, starcraft, Team Fortress 2, battlefield 2.

eksikleri, sorularınızı, tavsiyelerinizi Yazarsanız sevinirim.
-TRDOTA-

imported_Storm
23/09/2009, 00:24
Registerdeki passwordla logindeki aynı değil

Dj Sterimar
23/09/2009, 00:26
:D ne alaka o benim şifre bu 1
şifren 1haneli bile olsa orada Birçok karakter olarak gözüküyor :)

Memooo
23/09/2009, 00:53
sifrem 2 haneli zaten :/

WoLKHaN
23/09/2009, 07:05
Registerdeki passwordla logindeki aynı değil

Resim düzeltildi

umutuludag
24/09/2009, 12:09
ya bende yaptım ama sonunda ” The executable you set is not standard,you may connect to the virtual LAN with non-standart exexcutable,would you like to start with compatible mode?Click YES to start with compatible mode and no to start normally ” diyo tamam dediğimde oyun açılıyo ama multiplayer bölmesine girdiğimde boş kurulu oyun yok

Dj Sterimar
24/09/2009, 12:57
Resim ile koyarsan iyi olur..Daha iyi yardımcı oluruz.

[KoD]JinqLeJoe
29/09/2009, 15:57
Saol Güzel Rehber Olmş :)

wanted0053
17/11/2009, 12:31
ben garena dan CS source oynamak istiyroum ama olmuyor css odasına giriyorum settingsden oyunun bulundu dosyadaki exe yi seçiyorum ve start game dedikden sonra masaüstene gelip duruyor oyuna bağlanmıyo bunun sebebi ne olabilir sizce?

[Tr]CHaKaL
17/11/2009, 12:35
ben garena dan CS source oynamak istiyroum ama olmuyor css odasına giriyorum settingsden oyunun bulundu dosyadaki exe yi seçiyorum ve start game dedikden sonra masaüstene gelip duruyor oyuna bağlanmıyo bunun sebebi ne olabilir sizce?

Start game dediğin halde girmiyorsa tek hata olabilir=Patch farkı.

wanted0053
18/11/2009, 12:00
Garena nın patch farki mı yoksa css nin mi

Dj Sterimar
15/01/2010, 13:47
Garena Europe Patchi : 1.24c
Fakat TR hâla 1.24b oynanmakta..

bo_78
15/01/2010, 18:06
bence türk serverleride 1.24cye geçmeli çünkü dotanın son versiyonu 1.24c için

MerTurgoN
02/02/2010, 14:56
Garena nasıl bişey?Yükleyince Eurobattle'dan oynama devam edebiliyor muyuz?

Asdfcizxc
02/02/2010, 16:05
Garena nasıl bişey?Yükleyince Eurobattle'dan oynama devam edebiliyor muyuz?

Tabi ki garena çok basit bir program 7 mb civarıydı sanırım yüklüyorsun ve direk o programa girip oynuyorsun eurobattle la alakası yok.

MerTurgoN
02/02/2010, 16:12
Çok saol bilgilendirdiğin için.İndiriyim.

ShoJu
02/02/2010, 16:55
allta garena açıkken bile euda oyun atabilirsin

goktr001
02/02/2010, 23:13
güzel rehber sağolasın

MerTurgoN
03/02/2010, 15:40
Beyler War3 RPG ve War 3 TFT var.Hangisini seçicğeiz ve hiç Türk serverı yok mu?

MerTurgoN
03/02/2010, 15:47
Ya bi servera giriyorum.Chatte kimse bişey yazmıyor.Oyunu nasıl başlatıcam?Nasıl gircem?

GeneraL_
06/02/2010, 18:17
garena nasıl battle gbi mi?

Dj Sterimar
18/02/2010, 23:23
Hayır..
Hamachinin çok gelişmiş versionu diyebiliriz.
Local Network Üzerinden oynanan bir PLATFORM.

sahara
01/03/2010, 21:29
İlk baslarda garena da dusuk lwl oda bulmak baya zor bulsan bıle sacma sapan bolumlerde acıyorlar rehber cok guzel olmus elıne saglık...

DieSchWest3rS
07/03/2010, 10:54
ßen hosta tunnel atıyorum hostda bana atıyo ama göremiyorm niye

Hapkido
13/05/2010, 10:03
bişi sorcam bu client ne oluo mirror 1 2 ve 3 demişsiniz arasında bi fark varmı cevaplar için şimdiden teşekkürler

Lundbeck
13/05/2010, 10:04
Mirrorler alternatif linkler..Ayrı yerlere upload edilmiş aynı client.

Hapkido
13/05/2010, 10:15
sağol cevap için

Darth Maul
04/07/2010, 13:49
garenada oyun için bağlantı kurduğumuz kişiler bizim pcye erişebiliyomu?(hack anlamında)
hamachi de vardı böyle bişi buda ona benzer diyosunuz o yüzden soruyorum:P

Lundbeck
04/07/2010, 15:45
Hamachi de Uzaktan Bilgisayar Kontrolü gibi bir özellik bulunduğu için yapabilirler.
Ama GArenada sadece Oyun ağı üzerinden bağlantı var o yüzden mümkün değil.

4ever
21/05/2011, 19:49
Rehber Çok Güzel Elinize Sağlık Ama Garenada Turkey Room Diye bi yer yok yada ben başta bi yerde hata yaptım bi yardımcı olursanız ?

Lundbeck
21/05/2011, 22:48
Solda Europe segmentinde en aşağıda Turkey DotA Room'lar bulunmakta.

[ele]diff_ads
03/06/2011, 13:46
teşekkürler güzel paylaşım