PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Port Açmak



Sylar
15/09/2010, 22:22
Öncelikle www.portacmak.com sitesine giriyoruz.

Sabit ip almak;

http://i52.tinypic.com/1429emb.jpg

Windows XP de Başlat/Çalıştır tıklayın.

http://www.portacmak.com/StaticIP/WindowsXP/run.jpg

Çıkan pencereye cmd yazıp Tamam tıklayın.

http://www.portacmak.com/StaticIP/WindowsXP/cmd.jpg

Siyah DOS penceresi açılacaktır.

Buraya ipconfig yazıp Enter basın.Olmazsa ipconfig /all yazın.

http://www.portacmak.com/StaticIP/WindowsXP/ipconfig.jpg

Aşağıdaki resimde görülenlere benzer yazılar çıkacaktır.

http://www.portacmak.com/StaticIP/WindowsXP/all.jpg

P Adres . . . . . . . . . . : karşısında yazan bilgisayarınızın internal IP Adresidir. 192.168.X.X, 10.0.X.X vb. şekilde olacaktır ve X değerleri 0-255 arasında değişebilir.

Varsayılan Ağ Geçidi . . : karşısında yazan modeminizin internal IP Adresidir. 192.168.X.X, 10.0.0.X vb. şekilde olacaktır ve X değerleri 0-255 arasında değişebilir.

http://i53.tinypic.com/2n7ee89.jpg

Devam ediyoruz;

Windows XP de sol alttan Başlat -----> Ağ Bağlantılarım tıklayın.

http://www.portacmak.com/StaticIP/WindowsXP/network.jpg

Çıkan pencerede Ağ bağlantılarını görüntüle tıklayın.

http://www.portacmak.com/StaticIP/WindowsXP/view.jpg

Modeminize ethernet kablosuyla bağlıysanız Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz bağanıyorsanız Kablosuz Yerel Ağ Bağlantısı seçip sağ tuşa tıklayın. Özellikler seçin.

http://www.portacmak.com/StaticIP/WindowsXP/view-2.jpg

Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) seçip, Özellikler tıklayın.

http://www.portacmak.com/StaticIP/WindowsXP/tcp-ip.jpg

http://www.portacmak.com/StaticIP/WindowsXP/ipgir.jpg

Yerel (Kablosuz) Ağ Bağlantısı Özellikleri penceresini Tamam tıklayıp kapatın. Internet bağlantınız kopacaktır. Paniklemeyin ;)


Şimdi port açacağımız uygulamaya anti virüs programımızla izin veriyoruz ;

http://i55.tinypic.com/2yotlp5.jpg

Tıkladıktan sonra önünüze resimli anlatım gelecek onları harfiyen uygulayın.

Şimdi port açıyoruz;

http://i56.tinypic.com/23kaucx.jpg

http://i54.tinypic.com/vd0s37.jpg

Resimli Anlatımı İstenen Modemler

Pikatel Quartet

Bu sayfada Conexant Vulcan 810100 chip seti ve arayüzü kullanan değişik marka modemlerde Port Açma işleminin nasıl yapıldığını anlatacağım.

Port ayarlarını yapmak i�in internet tarayıcınızda (internet explorer vb.) http://192.168.1.1 yazarak modeminizin setupına giriniz.

http://www.portacmak.com/Modemler/httpler/192-168-1-1.jpg

Size Username ve Password soracaktır. Aşağıda farklı markalar için default Username ve Password var. Siz modeminiz uyanı yazın. Aşağıdakiler uymazsa modeminizin kullanım kılavuzuna bakın.

Aycom için default değerleri olan Username: admin ve Password: admin girin

GlobespanVirataGS8100 için default değerleri olan Username: admin ve Password: admin girin

e-con ADSL 2/2+1 Port için default değerleri olan Username: root ve Password: root girin

EVEREST SG1200 ve SG1250 için default değerleri olan Kullanıcı Adı: admin ve Şifre: admin girin

InfGS8100 için default değerleri olan Username: admin ve Password: admin girin

itsped GS8100 Intool için default değerleri olan Username: admin ve Password: admin girin

LoopComm AL5011P için default değerleri olan Username: admin ve Password: admin girin

LoopComm AL5014P için default değerleri olan Username: admin ve Password: admin girin

Mercury ART21GSU için default değerleri olan Username: root ve Password: root girin

NETMASTER ART21 için default değerleri olan Username: root ve Password: root girin

NETMASTER ART25 için default değerleri olan Username: root ve Password: root girin

NETMASTER ART514 için default değerleri olan Username: root ve Password: root girin

ONIXION için default değerleri olan Username: admin ve Password: admin girin

Pegasus 2108 için default değerleri olan Username: admin ve Password: admin girin

Pegasus ART25GSU için default değerleri olan Username: admin ve Password: admin girin

Pikatel Combo için default değerleri olan Username: admin ve Password: admin girin

Pikatel Comboplus için default değerleri olan Kullancı Adı: DSL ve Parola: DSL girin

Pikatel Quartet için default değerleri olan Kullancı Adı: DSL ve Parola: DSL girin

Speedcom için default değerleri olan Username: root ve Password: root girin

Tecom 1021 için default değerleri olan Username: root ve Password: root girin

YAKSU S200 için default değerleri olan Username: root ve Password: root girin

ZTE ZXDSL 831 için default değerleri olan Username: ZXDSL ve Password: ZXDSL veya Username:ADSL ve Password:expert03 girin

http://www.portacmak.com/Modemler/Usernames/username-192-168-1-1.jpg

Aşağıdaki Home menüsü çıkacaktır. Yukardan Services seçin

http://www.portacmak.com/Modemler/Conexant/Conexant-1/Home.jpg

Services menüsünde NAT tıklayıp. NAT Options içinden NAT Rule Entry seçin

http://www.portacmak.com/Modemler/Conexant/Conexant-1/Services.jpg

Network Address Translation (NAT) Rule Configuration menüsünde Add tıklayın.

ÖNEMLİ: Tablodaki en son Rule ID değerinebakıp not alın, size lazım olacak. Aşağıdaki resimde Rule ID=1 dir.

http://www.portacmak.com/Modemler/Conexant/Conexant-1/NAT-1.jpg

NAT Rule-Add menüsü çıkacaktır sırasıyla aşağıdaki resimler gibi doldurup. Submit tıklayın.

Rule ID her seferinde bir artırılarak girilmelidir. Daha önce port açılmışsa son kullanılmış numaraya bir ekleyin. Aksi taktirde Error: Entry already exists hatasını alırsınız. Yukardaki resimde en son kullanılan Rule ID=1 olduğundan aşağıdaki örnekte Rule ID=2 (1+1=2) den başlatılmıştır.

Başarıyla tamamladığınız her port açmadan sonra NAT Rule Added Successfully... yazısı çıkacaktır, port açmaya devam edecekseniz here tıklayarak devam edin, bittiğinde Closed tıklarsınız.

http://i53.tinypic.com/1427e40.jpg

Önemli!:Sitede 6112-6119 portlarını vermiş.Bu portlar her modemde işe yaramıyor.Bu yüzden 6000-7000 TCP ve UDP Portlarını açıyoruz.

http://www.portacmak.com/Modemler/Conexant/Conexant-1/here.jpg

http://i51.tinypic.com/2wegw8x.jpg

Önemli!:Sitede 6112-6119 portlarını vermiş.Bu portlar her modemde işe yaramıyor.Bu yüzden 6000-7000 TCP ve UDP Portlarını açıyoruz.

Port ilavesini tamamladığınızda Close tıklayın.

http://www.portacmak.com/Modemler/Conexant/Conexant-1/close.jpg

Services menüsünde IP-Filter seçin

http://www.portacmak.com/Modemler/Conexant/Conexant-1/IPFilter.jpg

Çıkacak IP Filter Configuration menüsünde;

Security Level karşısından Low,

Public Default Action karşısından Accept,

Private Default Action karşısından Accept ,

DMZ Default Action karşısından Accept seçip, Submit tıklayın.

http://www.portacmak.com/Modemler/Conexant/Conexant-1/dmz-default-accept.jpg

Admin menüsünden Commit & Reboot bölümüne girin.

http://www.portacmak.com/Modemler/Conexant/Conexant-1/commit.jpg

Commit & Reboot menüsünde önce Commit sonra Reboot tıklayın. Modeminiz açılıp kapanacaktır (reboot edecektir).

http://www.portacmak.com/Modemler/Conexant/Conexant-1/comreboot.jpg

Modemlerinizi yazarsanız resimli anlatımlarını buraya eklerim ;)

Not:Resimlerin bazıları www.portacmak.com sitesinden alıntıdır.

FeeLPaiN
15/09/2010, 22:24
Sabitledim iyi çalışma olmuş.

trabzifon
15/09/2010, 22:25
Guzel Calısma. Bende Diyodum bizim Sylar nerede Acaba. Konu Acıomusun Demekki :)

Sylar
15/09/2010, 22:26
Evet konu açıyodum.Murat sağol bu arada :)

koray01
15/09/2010, 22:28
Pikatel Quartet beinmki

trabzifon
15/09/2010, 22:30
Evet konu açıyodum.Murat sağol bu arada :)

Vay İsmimide Biliosun. :) Onemli Degil

koray01
15/09/2010, 22:36
Sylar en son versiyonu yaptım portlar ayrı ayrı tcp umd olarak 6000-7000 yaptım fakat olmadı bence ghostta bısı var

ghost ayarlarında

Sylar
15/09/2010, 22:36
Eklendi ;)

Sylar
15/09/2010, 22:37
Vay İsmimide Biliosun. :) Onemli Degil

Feelpain'e demiştim ama olsun:D M.o

Audaz
15/09/2010, 22:38
Sa benim ismimi biliyonmu sylar eyv

trabzifon
15/09/2010, 22:39
Simdiden Sayfa Doldu Diger Modemleri Nası Ekleyeceksin ?

Sylar
15/09/2010, 22:41
Spoiler'a alırım.

@koray01

Hatanın şimdiki halini yazar mısın?

FeeLPaiN
15/09/2010, 22:55
Evet konu açıyodum.Murat sağol bu arada :)

Önemli değil =)

koray01
15/09/2010, 23:05
hata yok yani kurduğum oyuna giren yok portlarıda actım fakat oda kurunca ghostta bunlar yazıyor



DPCMDSOCK] Relaying cmd [.pub trapso] to server [server.eurobattle.net]
[ WSPR: XPAM] [koraykupa] .pub trapso
[ BNET: XPAM] admin [koraykupa] sent command [.pub trapso]
[ GHOST] creating game [trapso]
[ GAME: trapso] loading IP blacklist file [ipblacklist.txt]
[ GAME: trapso] loaded 635 lines from IP blacklist file
[ GAME: trapso] attempting to bind to all available addresses
[ GAME: trapso] listening on port 6113
[ LOCAL: XPAM] /w koraykupa Creating public game [trapso] started by [koraykupa].


yanı hata yok ama oyuna gırende yok :D

koray01
15/09/2010, 23:56
http://i52.tinypic.com/1zxbce1.jpg

burdaki resimde Local Adress From-Local Adress To yerine ip adresimizi mi yazıcaz yoksa birine loopback adresini birinede yerel ağ ip adresini yazıp mı yapıcaz [yani gelen ip leri bizim ip mize dönüştürmesi için]

Sylar
16/09/2010, 00:30
Bişey yazmayacaksın sanırım oralara.

GeNeTiC
16/09/2010, 00:34
Eline sağlık güzel regber olmuş.

koray01
16/09/2010, 00:36
portacmak .com da yazılmıstı yazmadan denıyım bırde

Sylar
16/09/2010, 00:39
Ha doğru (: Oraya ip adresini yazacaksın.

koray01
16/09/2010, 00:44
sabit ip adresimimi yazıcam 2 sınede yoksa 1 ine loopbackin otomatık aldığı dierine sabit id yi mi su ıs bı colemedı gıttı :D

EDİT:ben yatıyorum yarın görüşürüz sorun bence ghostta hala öyle düşünüyorum ghost options page 5 veya 6 daki adminport ve botprot olması lasım onları yazarsanız sevınırım sabah gorusuruz :D

Sylar
16/09/2010, 00:47
Bekle biraz doldurulmuş halinin resmini koyuyorum.

koray01
16/09/2010, 11:21
ben 6112-6119 yapınca normal oyun kuruyorm gelenler oluyor ama botsuz 6000-7000 kurunca kımse gırmeıyor botsuz oyunda kuramayıorum.
http://i52.tinypic.com/35bbf5e.jpg

resimdeki en alttai 3 port yerine ne yazıcam 6000-7000 acmak ıcın

sırasıyla 6000-7000-6000 mi yoksa 6000-6000-6000 yazıp umd yi 7000-7000-7000 mi yapıcam

FeeLPaiN
16/09/2010, 11:24
6000-7000 yazacaksın.En alttakinede 6113

Sylar
16/09/2010, 11:32
ben 6112-6119 yapınca normal oyun kuruyorm gelenler oluyor ama botsuz 6000-7000 kurunca kımse gırmeıyor botsuz oyunda kuramayıorum.
http://i52.tinypic.com/35bbf5e.jpg

resimdeki en alttai 3 port yerine ne yazıcam 6000-7000 acmak ıcın

sırasıyla 6000-7000-6000 mi yoksa 6000-6000-6000 yazıp umd yi 7000-7000-7000 mi yapıcam

Ghost 6000-7000 portlarını kullanıyor çünkü.

koray01
16/09/2010, 11:55
alt alta 3 tane varya oraya ne yazmalıyım yani ? 3 tane yer olduğu için kafam karıstı birde auto config diince su hatayi veriyor:

bot_war3path=C:\Documents and Settings\KorayKupa\Destkop\OYUNLAR\Dota ve Setup\warcraft 3.5\bot_hostport=6113


bot_mappath=C:\Documents and Settings\KorayKupa\Destkop\OYUNLAR\Dota ve Setup\warcraft 3.5\Maps\Download\admin_gameport=6114


EDİT:Çok özür diliyorum feelpain gormemısım yazdıgını deniyorm

EDİT 2 xD:cok soalun oldu

Sylar
17/09/2010, 22:20
İyi bari sonunda çözdük :)

DidYouMeanThat
21/09/2010, 16:23
tcp için başlangıç portu 6000 bitiş 7000 eşleşme portu 6000
udp için başlangıç portu 6000 bitiş 7000 eşleşme portu 6000

bazı modemlerde ip adresi sürekli değişiyor. her ne kadar ağ bağlantılarından bağlantının tcp-ip kısmından ip ni sabitlesende açtığın portlar belli bi ip numarası için açılıyor. özelliklede modemden başkalarına interneti dağıtıosan başına gelebilyor bu. modem arayüzünde lan kullancıları diye bir sekme olur genelde orda kendi ip ni dynamic yerine static yani sabit yapman gerekir. sonra portları açıp öyle tekrar dene..

Sylar
21/09/2010, 16:46
Sorun çözüldü zaten.Neden bi daha cevap yazdın ki?

koray01
26/10/2010, 18:47
ben yenı modem aldım airties 5050 usb lı fakat nasıl prot acıcam bılmıyorum portacmak comdakılerı yaptım kaydet dedıgımde hata verdı bıda yapınca yıne olmadı bı yardı medersenız


EDİT: Düzelttim.

Exodus
11/11/2010, 17:21
girdim internet sitesindne modem ayarlarına başka bişi var mı acıldımı smdi port :s

Exodus
11/11/2010, 17:29
bot için yeni bir acc alın ne demek

Exodus
11/11/2010, 18:04
cevap ver5icek bi üye yok mu ya port actım loopbacktemi yapcam :S

Sylar
11/11/2010, 18:12
girdim internet sitesindne modem ayarlarına başka bişi var mı acıldımı smdi port :s

Sayfanın ss sini koyar mısın?Oyuna 1 kişi bile girebilirse port işlemi tamamdır.


cevap ver5icek bi üye yok mu ya port actım loopbacktemi yapcam :S

Evet senin oyuna girmen için loopback gerekli.

Exodus
11/11/2010, 18:20
cok zor ya :S port acmak fln kapatabiliozm u bu portu fln vagectim

Sylar
11/11/2010, 18:28
Portların göründüğü bölümde sil butonu vardır oradan silebilirsin.

Exodus
11/11/2010, 19:02
tmm sagol bide sey eski donanım ekle cıkmadi bende ya loobback yaparken

Sylar
11/11/2010, 19:24
İşletim sistemin ne?

Exodus
11/11/2010, 20:02
xp ye windows 7ye göre onda :(

Sylar
11/11/2010, 20:04
İşletim sistemin ne anlamadım ne demek istediğini?

Exodus
11/11/2010, 20:10
bnim xp işletim sistemi ama orda windows 7ye göre dizayn edilmiş videoda

Sylar
11/11/2010, 20:12
http://www.trdota.com/forums/showthread.php?t=8373

Exodus
11/11/2010, 20:21
tmm cok saol

Exodus
11/11/2010, 20:43
loopback sınırlı baglantı yada baglantı yok diyor

JaceBeleren14
28/12/2010, 22:46
Selam Benimde PikatelAirMax Modemim var port açamıyorum onunda bi rehberini çıkarabilirsen çok iyi olur..Saol

Sylar
28/12/2010, 22:56
Hangi modeli?

[CraftR]
28/12/2010, 22:57
Ya beyler Ömer uğraşmışta ben bunların hiç birini yapmadım sadece porta yazı yazdım ve 2 yıldır hostum :D
Yalandan işler aldırmayın sorunu olan özel mesaj atsın :D
Ama emek var helal

Sylar
28/12/2010, 23:02
O modemine bağlı kanka :)

zanboracks
28/12/2010, 23:03
iyide host olmak için sabit ip almak şart değilki!!

Die
28/12/2010, 23:50
iyide host olmak için sabit ip almak şart değilki!!

sabit ip almakdan kastın kabloysa şart

zanboracks
29/12/2010, 00:03
sabit ip almakdan kastın kabloysa şart

sabit ip ile kablo ne alaka ???karıştırdın herhal



benim şu anda dinamik ipim var.ghost kuruyorum.Sadece her modemi kapttıgımda ip adresim deistigi icin loopback ın ip adresi yazan kısmına yeni ip adresimi yazıyorum.10 saniye sürüyor

Menergy
27/01/2011, 20:27
Tessekkurler gerçekten işeme yarıycak

AdadaCumaBuldum
04/02/2011, 22:13
beyler ben windows 7 kullanıyom internette de windows 7 yi düzgün anlatan site bulamadım nasıl yapcagımı bilen var mı

deekin
08/02/2011, 21:39
Merhaba arkadaslar ben önceden ghost kullanıyordum sorunum yoktu.Ama yaklasık 5 ay önce wc veghostu sildim simdi tekrar yükledim ama ne ghostla nede normal host olabiliyorum 5 ay boyunca ne loopbac ak a ne de sabit ip ye dokunmadım yardım edebi lir misiniz? ayrıca ghostum sorunsuz calısıyor su anda