PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GHostOne 1.6.259 Kurulum - Kullanım Rehberi



Lundbeck
15/05/2011, 13:11
GHostOne 1.6.259
Kurulum + Kullanım Rehberi

GHostOne 1.6.259 : http://www.mediafire.com/?zt5onimoicj

Yapacaklarımız ;

GHost Ayarlarının Yapılması
Modem Portlarının Açılması
Loopback Ayarlarının Yapılması
Son olarak,rahatça oyun kurup oynamak :)


GHostOne Ayarları

http://i53.tinypic.com/jgjmep.png
1 - Oyun kurulduktan sonra herhangi bir Admin oyuna girmeze,oyunun açık kalacağı süre.(dakika cinsinden)
2- Aynı IP'den oyuna girenler olursa ne yapılacağının belirlendiği yer.
3- Komutları kullandığınızda hangi dilde olacağını seçtiğiniz yer.

http://i54.tinypic.com/i20txc.png
1- Replayların kaydedileceği yer.
2- Warcraft 3'ün kurulu olduğu dizini girmelisiniz.
3- Warcraft 3'ün Maps\Download dizinini girmelisiniz.
4- Oyun kurulduğunda Owner nicki : Kendi nickinizi yazınız.
5- Hiç map yüklemeden direk oyunu kurmak istiyorsanız burada map.cfg yazılı olmalı ve GHostOne dizininde mapcfgs klasörünün içindeki map.cfg dosyasının şu şekilde olması lazım(6.72b içindir.Yeni map çıktığında onun adını yazmalısınız.) ;

map_path = Maps\Download\DotA v6.72b.w3x
map_type = dota
map_matchmakingcategory = dota
map_localpath = DotA v6.72b.w3x
map_defaulthcl =
map_statsw3mmdcategory = dota


http://i51.tinypic.com/sl35ew.png
1- Oyundan çıkanı anında banlar.
2- Oyun yüklenirken çıkanları anında banlar.
3- Her leaverı banlar.Map faktörünü göz önünde bulundurmaz.
4- Oyun başlarken geri sayımda çıkanları banlar.
5- Yazılmış yasak kelimeleri kullanan kullanıcıları belirli bir süre muteler.
6- Yasak kelimeleri adminler kullanırsa onları da muteler.
7- Mute süresidir. 1. - 2. ve 3. kez yasak kelime kullanımında süreyi ayarlayabilirsiniz.Saniye cinsinden.
8- Buraya oyunda kullanılmasını istemediğiniz yasak kelimeleri yazabilirsiniz.

http://i54.tinypic.com/71si0j.png
1- Burası server.eurobattle.net olacak.
3- Bot için aldığınız üyeliğin Kullanıcı adını buraya yazacağız.
4- Bot için aldığınız üyeliğin Şifresi buraya yazılacak.
5- Bot Eurobattle'a bağlandığında katılacağı Kanalı buraya yazacağız.
6- Bota hükmeden üyeliği buraya yazacaksınız.(Bu oyunda kullandığınız üyelik olacak,yani kendi Nickiniz.)
7- Değeri : 26 ( 1.26a için )
8- Değeri : 1 0 26 1 ( 1.26a için )
9- Değeri : 194 206 231 242 ( 1.26a için )
10- Değeri : pvpgn
11- Değeri : 26 ( 1.26a için )
12- Bu komutları kullanmak için gereken trigger simgesidir.İstediğinizi ayarlayabilirsiniz.2si de aynı olsun daha rahat olur.

http://i54.tinypic.com/2d7tw6a.png
1- Burası işaretli olmalı ki Botu her açışımızda Loopback kendi IP'sini güncellesin.
2- Burası da işaretli olup Loopback yazmalı.
3- Burda oyunu açacağımız herhangi bir exe'nin yolunu göstermeliyiz.
4- Eğer GArenadan oyun kuruyorsak,GArenanın kurulu olduğu dizini göstermeliyiz.

Ayarları yaptıktan sonra Apply Changes demeyi unutmayın,yoksa ayarlarınız kayıt olmaz.Apply Changes dedikten sonra botu Exit'ten kapatıp tekrar açın.

Modem Port Ayarları

Portlarımızı açacağımız site : www.portacmak.com

Öncelikle Sabit IP alacağız : Sabit IP (http://www.portacmak.com/StaticIP/win7/7IPAdres.html?sabitipler=windows&A=StaticIP%2Fwin7%2F7IPAdres.html)

Windows XP'de Başlat -> Çalıştır -> cmd yazıyor.

Ayrıca cmd'ye girdikten sonra ipconfig/all yazmadan önce Yerel Ağ Bağlantısı'nın TCP/IP ayarlarında Otomatik IP Adresi alındığından emin olun.

2. olarak Güvenlik Duvarlarımıza programı eklememiz gerekiyor. www.portacmak.com adresindeki 2. işlemden bakarak yapınız.

3. İşlem portlarımızı açıyoruz.Portlarımızı açacağımız IP Adresini,Sabit IP almadan önce cmd'ye ipconfig/all yazarak öğrenebiliriz.Bunu yazdıktan sonra Yerel Ağ Bağlantısının altında çıkan IP Adresi bizim port açmamız için gereken IP Adresidir.(yanında tercih edilen yazar ordan anlayabilirsiniz)

Ayrıca bu sitede 6112:6119 portlarını örnek göstermiş.Çünkü Warcraft III üzerinden normal oyun kurmak için bu portlar gerekli.Fakat GHost 6000-7000 Portlarını kullanır.Biz 6112 yazan yere 6000 , 6119 yazan yere 7000 yazarak TCP ve UDP portlarımızı açıyoruz.Portları açtıktan sonra kaydedip,modeme reset atınız.

4. işlem portlarımızı kontrol edelim.

Loopback Ayarları

Windows XP Loopback Kurulumu : http://www.gamehonor.com/showthread.php/1088-Win-XP-Loopback-Kurma-Rehberi

Windows 7 Loopback Kurulumu : http://www.gamehonor.com/showthread.php/1087-Windows-7-Loopback-Kurma-Rehberi

1nsuperable
15/05/2011, 14:14
link yokmu acaba

Lundbeck
15/05/2011, 14:52
Eklendi.

imported_Wizy
15/05/2011, 14:53
Stats Dota olayı bu tür botlarda oluyor mu mesela bizimle 2 oyun oynadı ama yendi mi yenildi mi diye nereden bakacağım kaç kill aldı oyunda falan?

Lundbeck
15/05/2011, 14:59
Onun ayarını bende bi bulsam.

T-ThePhantomicLord
15/05/2011, 15:24
Bende gösteriyo :C Statlarla ilgili olan bütün tikleri atın kapayın seçin herşeyi kendi kendine oluyo en son :D

lpr0l_Bis
15/05/2011, 18:29
Süpersiniz TRdota ekibini çok seviıyorum =)

availeble
15/05/2011, 19:19
söylediğin her şeyi yaptım tüm ayarlar tam peki oyun nasıl kurcam hangi komutları girmeliyim? bunları anlatır mısın

teşekkürler

Menergy
15/05/2011, 19:26
Çok iyi hazırlanmış ya hiç anlamyan bile yapar tebrikler :)

www.portacmak.com kimin sizinmi sizinse yok artık derim böyle anlatım olmaz :D

Lundbeck
15/05/2011, 19:33
söylediğin her şeyi yaptım tüm ayarlar tam peki oyun nasıl kurcam hangi komutları girmeliyim? bunları anlatır mısın

teşekkürler

Herkesin girebileceği oyun kurmak istiyorsan "pub" , sadece girmesini istediğin insanların oyuna girmesini istiyorsan "priv" komutuyla kuracaksın,başına triggerını koyarak.

Platin
16/05/2011, 16:17
Onun ayarını bende bi bulsam.


Eğer ghost arayüzünden skorları görmek istiyorsanız:

http://www.hizliupload.com/img/03681896311071491849.jpg

http://www.hizliupload.com/img/04979743369366839551.jpg

http://www.hizliupload.com/img/17957522804593871366.jpg

Burada calculate scor butonuna basınca bütün oynayanları sıralar. Minimum games played ve Minimum score kısımlarını 1 e çekerseniz hepsini görmüş olursunuz.


Loby deyken oyuna biri girer girmez skoru göstermesini istiyorsanız:

http://www.hizliupload.com/img/03263797278620819665.jpg

Resimde belirtilen kutucuğa tik atmanız ve ardından Apply Changes butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Lundbeck
16/05/2011, 16:33
Biliyorum Platin,sorun o değil sorun botun skor tutmaması.

Platin
16/05/2011, 17:33
Formül geçersiz noktalama içeriyor olabilir. Sende yazılan yukarıdaki gibi mi ??

Lundbeck
16/05/2011, 17:52
Aynen öyle.

Platin
16/05/2011, 20:24
Ayarlar da aynen böyle ise skor tutması lazım...

Leupold
17/05/2011, 18:40
Lundback peki sende oyunlar sonlanıyor mu ? Yani ana yerler yıkılınca yazı geliyor mu ? ben o yazıyı ayarlamıstım ghostone dosyasının içinde gameover diye bir dosya var orayı mesela" Oyunun Sahibi Van.Spronsen, Oyun Sona Erdi... " diye değiştirmistim fakat o yazıyı görmek hiç nasip olmadı :D bende de sd tutmuyor da.

imported_Wizy
20/05/2011, 09:17
Bende bir sorun çıktı "error listing map" yardımcı olur musunuz?

UNIYASHA
20/05/2011, 09:32
Allah razı olsunne dıyım her seferınce loopback yapmaktan kafayı yedım saol

bende cok rahat oyun sollanıyo oyun sonunda oyunu kuranın adı yazıyo oyunııcn tesekkurler ıı gunler yazıyo erkez cıkıyo :D

emprium
02/06/2011, 00:33
ben şimdi ordaki ilk download linkini indirdim ama her hangi bi kuruluma dair bi dosya yada link yok ne yapmam gerekiyor bi yardımcı olabilirmisin ?

Lundbeck
02/06/2011, 10:22
Arkadaşım anlattım ya nasıl kullanıcağını oraya bakarak ayarlarını yapsana -.-

Menergy
03/06/2011, 13:17
İşlem sırasının bi önemi var mı ? tw yüklü işiniz yoksa yapabilir misiniz çünkü bana %100 sorun yaşarsın ilk başladıysan dediler teşekkürler :) ben ghost ayarlarını yaparım ancak loopback ve ip meselesi sanmıyorum yardımızı bekliyorum özelden msjda attım :)

Menergy
03/06/2011, 15:42
Lundbeck acaba bu normal mi herşeyi yaptım bi tek bu kafama takıldı

http://i52.tinypic.com/10cixzm.jpg

Lundbeck
03/06/2011, 15:44
Güncel IP'ni yaz ilk satıra.
2. satıra da 255.255.255.0 yaz.

Menergy
03/06/2011, 15:52
Oldu teşekkürler :) artık oyuna girmesi kaldı :)

Menergy
03/06/2011, 16:05
Ghostta oyun kuryodum yazdım böyle bi hata verdi

GHOST] creating game [apso]
[ GAME: apso] loading IP blacklist file [ipblacklist.txt]
[ GAME: apso] loaded 635 lines from IP blacklist file
[ GAME: apso] attempting to bind to all available addresses
[ GAME: apso] listening on port 6113

Lundbeck
03/06/2011, 16:11
Hata değil bu kuruyor işte.

Menergy
03/06/2011, 16:25
Hataların hepsi çözüldü süper oldu :)

Menergy
03/06/2011, 16:51
Yalnız RO_Guard: diye biri durmadan whisper atıyor atmasına karsın oyun isimleri falan yazıyo +1 falan diye onu nasıl susturcam yada kapattcam bide Kişi banladıgım zaman yazıcakları ben nerden seçebilirim teşşekkürler lundbeck sen olmasan yapamazdım bu işi süper bir rehber hazırlamışsın :)

availeble
04/06/2011, 09:21
Menergy channelda /ignore sana whisp atan kisinin ismi mesela

/ignore Ali (whisp atamaması için)

/unignore Ali (tekrar whisp atabilmesi için)

Fenotip
06/06/2011, 16:05
Arkadaşlar merhaba.Ben dotaya daha doğrusu wc3e yeni başlamış ve hemen bağımlısı olmuş bir insanım diyebiliriz.Hemen kısaca sorumu sorayım.Arkadaşlar lundbeck'in verdiği linkteki dosyayı indirdim.Şimdi ghost one ayarlarını yapmam için ghostoneyi açmam lazım :D ve hangi dosyayı açtığımda ghost onenin açılcağından hiç bi fikrim yok lütfen yardımcı olun ve bende bir host olayım bakarsınız beraber oyun bile atabiliriz :P

Lundbeck
06/06/2011, 20:05
GhostOne.exe yi açınca GHostOne açılır.

Fenotip
06/06/2011, 22:03
Ya açıyorum da 1 sn sonra kapanıyor hatta hiç açılmıyor

Fenotip
06/06/2011, 22:04
Yardım lütfen Lundbeck açıyorum hemen açılıyor kapanıyor 99 salise felan sürüyor hesaplamadım ama öyle gözükmüyor :S

Lundbeck
06/06/2011, 22:06
Sağ alta saatin oraya düşüyordur.

Fenotip
06/06/2011, 22:06
tamam denerim teşekkürler

Fenotip
06/06/2011, 22:50
Peki bir sorum daha olucak portacmak sitesinden güvenlik duvarı ayarlarımı yapmaya çalıştım fakat emule diye bi program olmadığından onu seçemedim neden acaba ?

bakkal42
10/06/2011, 20:28
BNET: server.eurobattle.net] connecting to server [server.eurobattle.net] on port 6112
[ BNET: server.eurobattle.net] connected
[ BNET: server.eurobattle.net] using custom exe version bnet_custom_exeversion = 208 0 23 1
[ BNET: server.eurobattle.net] using custom exe version hash bnet_custom_exeversionhash = 5 188 217 250
[ BNET: server.eurobattle.net] logon failed - game version is invalid, disconnecting
[ BNET: server.eurobattle.net] disconnected from battle.net due to socket not connected
[ BNET: server.eurobattle.net] waiting 30 seconds to reconnect

hep böle yazıo oyun kuramıorum sorun ne?

NidderuN
10/06/2011, 20:39
6112 değil 6000 yapacaksın portu.
Birde cfg güncelle.

"bnet_custom_war3version = 26
bnet_custom_exeversion = 1 0 26 1
bnet_custom_exeversionhash = 194 206 231 242
bnet_custom_passwordhashtype = pvpgn"

NoThing2Lose_
11/06/2011, 10:59
Ghost One+bnls starter.exe De AD Watch Live Trojan.Win32.Generic!BT virüsüne rastladı

Lundbeck
11/06/2011, 12:58
Başka bi yerden bulaşmş olabilir bi tek sen söyledin çünkü.Benim PC'm rastlamadı AVG 2011 var bi de herşeye öten virüs programı yani.

NoThing2Lose_
12/06/2011, 09:47
AD Aware zaten gördügü herseye virüs diyo anasını

NidderuN
12/06/2011, 11:00
Bazı oyun programlarında bazı virüs programları saçmalıyor.Öyle olmuştur.

Schneider549
25/06/2011, 17:47
Ghost one ayarlarında page 1 page 5 ve page 7 var diğerleri yok bi' bakabilir misiniz?

Lundbeck
25/06/2011, 17:56
Diğerlerindeki ayarları ellemene gerek yok demek oluyor o.

bangez
26/06/2011, 21:30
oyunu krduktan sonra ben yada başkası oyuna girmeye çalışınca ghost şöyle bir uyarı veriyor ve oyuna almıyor:

GAME: trapemso] player [OneWeirdFellow] joined the game
[ TCPSOCKET] closed by remote host
[ GAME: trapemso] deleting player [OneWeirdFellow]: Baglanti koptu. (uzak kullanici tarafindan baglani kapatildi)
[ GAME: trapemso] player [kaan6117] joined the game
[ TCPSOCKET] closed by remote host
[ GAME: trapemso] deleting player [kaan6117]: Baglanti koptu. (uzak kullanici tarafindan baglani kapatildi)

nasıl çözebilirim?

bangez
26/06/2011, 22:51
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/26/13224.jpg

görünürde bir uyarı olmamasına rağmen ne ben nede başkası giremiyor oyuna

sar23
05/08/2011, 13:24
[ BNET: USEast] using custom exe version bnet_custom_exeversion = 1 0 26 1
[ BNET: USEast] using custom exe version hash bnet_custom_exeversionhash = 194 206 231 242
[ BNET: USEast] creating BNLS client
[ BNLSC: 127.0.0.1:9367:C1] connecting to server [127.0.0.1] on port 9367
[ BNET: USEast] logon failed - game version is invalid, disconnecting
[ BNET: USEast] disconnected from battle.net due to socket not connected
[ BNET: USEast] waiting 30 seconds to reconnect


ben bu hatayı aldım herseyi yaptım ama bu hata cıktı ://

xXxD3V1LxXx
06/08/2011, 15:19
[ BNET: XPAM] refreshed ban list (0 -> 496 bans)
[ BNET: XPAM] connecting to server [server.eurobattle.net] on port 6112
[ BNET: XPAM] resolved and cached server IP address 188.165.23.200
[ BNET: XPAM] connected
[ BNET: XPAM] using custom exe version bnet_custom_exeversion = 1 0 26 1
[ BNET: XPAM] using custom exe version hash bnet_custom_exeversionhash = 194 206 231

xXxD3V1LxXx
08/08/2011, 16:33
Hiç bakan olmuyo mu bu bölüme ya Botla oyun kuruyorum Kendim bile giremiyorum Bu üstteki ayarları istiyo...

daffer99
09/08/2011, 01:41
[ BNET: XPAM] connected
[ BNET: XPAM] using custom exe version bnet_custom_exeversion = 230 1 24 1
[ BNET: XPAM] using custom exe version hash bnet_custom_exeversionhash = 48 158 165 202
[ BNET: XPAM] logon failed - game version is invalid, disconnecting
[ BNET: XPAM] disconnected from battle.net due to socket not connected
[ BNET: XPAM] waiting 30 seconds to reconnect
[ BNET: XPAM] refreshed ban list (0 -> 0 bans)
[ BNET: XPAM] connecting to server [server.eurobattle.net] on port 6112
[ BNET: XPAM] resolved and cached server IP address 188.165.23.200

her yazanı yaptm defalarca kontrol ettm ama hala olmuyor bi yardım edermisiniz

msn adresim : squareshooters@hotmail.com valla sevaba girersiniz :)

Lundbeck
09/08/2011, 02:40
Her yazanı yapmamışsın.
Main configurationu bi daha yap.

Oldskull
10/08/2011, 03:16
bu botla hangi online platformlarda kurabiliriz ??

Lundbeck
10/08/2011, 04:51
Eurobattle & Garena.

[Time]To[Die]
10/08/2011, 18:50
Lundbeck bnm bu ghostla ilgili bir problemim var teknik destek bölümünde 'ghost giris sorunu' adlı başlıkta paylastım sorunumu belirttim ve 2 ss koydum bakabilirsen sevinirim.

talha002
01/09/2011, 10:40
arkadaşlarrr bi yardımmm edinnn

1.benim win 7 home basic olduğu için başlatta çalıştır yokk

2.pub pirev gibi kodları nereye yazıyoruzzzz

3.ve ghost one üyeliğini nerden alıyoruzzzz

yardımmmmmm edinnnnnn :mad: :mad: :confused: :confused:

NewLeqeND
04/09/2011, 15:58
arkadaslar bnm bi sorum olcak ghost one kişisel bot olarak mı yoksa playdtaeu bot alarak mı geciyo?

Ratz
04/09/2011, 16:24
Kişisel olarak tabikide=)

NewLeqeND
04/09/2011, 19:08
ee playdota eu botunu nerden bulcaz??

Lundbeck
04/09/2011, 19:46
PD.eu botu sabit bottur.Bota komut göndererek kullanacaksın.

NewLeqeND
04/09/2011, 20:30
bu kodu kodlarla ilgili bi konuda ya da nette bulabiliriz di mi???

Lundbeck
04/09/2011, 20:34
http://www.playdota.eu/

NewLeqeND
05/09/2011, 09:53
saolasın hocam :)