1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
29 sonuçtan 1-10 arasý gösteriliyor
    Yönetici Nighthawk - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    BattleTag
    Nighthawk#2516
    Makaleler
    268
    Ýletiler
    4,050
    Blog Giriþleri
    5

Dota 2 - Konsol Nasýl Açýlýr

Þu an oyun betada olduðu için birçok fonksiyon GUI'ye (grafiksel kullanýcý arayüzü) eklenmiþ deðil. Ancak konsol komutlarýyla GUI'de olmayan bazý fonksiyonlarý kullanabiliyoruz (boþ bir chat kanalýna girmek gibi).

Genelde Valve oyunlarýnda konsolu aktif hale getirmek için ayarlardan "developer console" seçeneði açýlýr. Ancak bu seçenek de henüz Dota 2 ayarlarýna eklenmiþ deðil. Bu yüzden bunu da komut yoluyla yapacaðýz. Steam kütüphanenizden Dota 2'nin üzerine sað týklayýp özelliklere (properties) girin. "Çalýþtýrma seçeneklerini ayarla" butonuna týklayýn. Gelen penceredeki text box'a "-console" yazýsý ekleyin. Ýþlemin resimli anlatýmý aþaðýdadýr.

Resmi gerçek boyutunda görmek için týklayýn.

Resmin ismi:  adim1.png
Görüntüleme: 428
Büyüklüðü:  241.0 KB (Kilobyte)

Resmi gerçek boyutunda görmek için týklayýn.

Resmin ismi:  adim2.png
Görüntüleme: 618
Büyüklüðü:  18.5 KB (Kilobyte)

Ýsim:  adim3.png
Görüntüleme: 7897
Büyüklük:  7.3 KB (Kilobyte)

Kaydettikten sonra pencereleri kapatýn.

Artýk Dota 2'yi açtýðýnýzda konsol otomatik olarak açýlacak. " (~) tuþuyla (Türkçe klavyede çift týrnak, Ýngilizce klavyede tilde, esc'nin altýndaki tuþ) konsolu açýp kapatabilirsiniz. Bu özelliði kapatmak için ayný yerden ayarlara girerek "-console" komutunu silmeniz yeterli.

Konsol komutlarýný bu adreste bulabilirsiniz, ancak güncel olmayabilir.

Son bir hatýrlatma; çift týrnak tuþuna basýp konsolu açtýðýnýzda komut satýrýna çift týrnak yazýlabilir. Komutun önünde hiçbir karakter olmamalýdýr. Komutu yazarken öncelikle bu fazla karakter(ler)i silmelisiniz.

chat kanalý haricinde kullanýþlý sayýlabilecek komutlar neler acaba ?
    Always looking for a new idea.

Üye WeRdeR WeReMeM - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    BattleTag
    MuslumBird#2539
    Makaleler
    1
    Ýletiler
    3,079
    Blog Giriþleri
    3
    Screen alabiliyormuyuz peki bir komutla ? yada replay ?
    Mezar taþýma; "Resurrect Please" yazsýnlar

Wrath Of The WeRdeR_WeReMeM [WotWW]

BEÞ NOKTA BÝLÝÞÝM TEKNOLOJÝLERÝ

Güzel paylaþým :/
    Let's play...

Nighthawk ben bug bulduðumda bildirmek isterim. Ama nasýl bildireceðimizle ilgili beta oyuncularýna bir rehber hazýrlasan çok iyi olur. Mesela bugu buldum neyini göndereceðim. Load falan mý yoksa ingilizce olarak anlatacak mýyým ? Bu arada konsol için teþekkürler.

BattleTag
    Nighthawk#2516
    Makaleler
    268
    Ýletiler
    4,050
    Blog Giriþleri
    5
    Alýntý Alýntý: WeRdeR WeReMeM Mesajý göster
    SS zaten her oyunda alabiliyorsun Steam In-Game fonksiyonu var. Replay de kaydediliyor ama kaydetme-oynatma sistemi tamamlanmýþ deðil.

Yönetici Lexsarko - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    BattleTag
    Lexsarko#2517
    Makaleler
    15
    Ýletiler
    2,908
    Alýntý Alýntý: tarhuman Mesajý göster
    Nighthawk ben bug bulduðumda bildirmek isterim. Ama nasýl bildireceðimizle ilgili beta oyuncularýna bir rehber hazýrlasan çok iyi olur. Mesela bugu buldum neyini göndereceðim. Load falan mý yoksa ingilizce olarak anlatacak mýyým ? Bu arada konsol için teþekkürler.
    Bu tarz tam bir rehber hazýrlamak çok zor. Ancak kýsaca neler yapman gerektiðini anlatabilirim.

Öncelikle dev forumuna üye olmalýsýn. Tabi forumda feedback yapabilmen ve tartýþmalara katýlabilmen için DotA 2 sahibi olman gerekiyor. Bunu kanýtlamak için de forum hesabýnýn ardýndan steam hesabýnla da giriþ yapman gerekiyor. Seni ilgilendiren bölüm "Bugs" forumu olacaktýr. Orada da Gameplay Bugs, Map Issues, Tooltip Issues, Visual Glitches, Performance & Technical Support ve Bots - Bugs and Suggestions alt kategorileri var. Uygun bölüme bulduðun bugla ilgili konu açabilirsin ve evet Ýngilizce anlatmalýsýn. Tabi ss veya vidyo eklemek de senin inisiyatifinde.

Ayrýca bug ile ilgili konu açmadan, daha önce benzer bir konu açýlmýþ mý diye kontrol etmen gerekiyor. Ancak o kadar çok konu var ki bunu yapman çok zor. Bahsettiðim bölümlerin de alt bölümleri var. Her bölümün kurallarý var. Örneðin:

Gameplay Bugs bölümünün, Mechanics and Gameplay Bug Brainstorming alt bölümü var. Burada Icefrog'un açtýðý sabit konu:

Alýntý Alýntý: Icefrog
    This forum is for discussing things you feel are different in dota2, but aren't sure exactly what the bug is. You can also post questions about things that you aren't sure about (frostbite mechanics in dota1 vs dota2), that you'd like others to help you test or figure out.

Once you have a confirmed bug, make a new thread in the gameplay bugs forum.
    Kýsaca açýklamak gerekirse DotA 1'de olan ancak DotA 2'de olmadýðýný hissettiðiniz ve bug olduðundan emin olmadýðýnýz konulardan bahsedin diyor.

Bu gibi þeylere dikkat etmelisin. Baþtan sona anlatmasý eziyet olur. Girip kendin nasýl olduðuna bakabilirsin

Benim bir sorum olacak. Bu konsolu aktif etme iþlemini hallettim fakat oyun içinde ekranýn üstünde bir sürü yazýlar yazýyor ayný yazýyý 5-6 kere yazýyor. bu yazýlarýn oyun sýrasýnda yazmamasýný nasýl saðlayabilrim.

BattleTag
    Nighthawk#2516
    Makaleler
    268
    Ýletiler
    4,050
    Blog Giriþleri
    5
    Alýntý Alýntý: WeRdeR WeReMeM Mesajý göster
    record <isim> komutuyla kayda baþlayýp stop komutuyla kaydý bitirebiliyorsun, daha sonra steam dosyalarý içinde "isim.dem" isminde replay dosyasý oluþuyor. Bu .dem dosyalarýnýn türü otomatik kaydedilen replay dosyalarýyla ayný. Yani replayi komuta gerek kalmadan da alabiliyorsun zaten. Replaylerle ilgili sorun, çalýþtýrdýðýnda doðru düzgün izleyememen, henüz betada olduðu için.

Alýntý Alýntý: donoTReplay Mesajý göster
    Benim bir sorum olacak. Bu konsolu aktif etme iþlemini hallettim fakat oyun içinde ekranýn üstünde bir sürü yazýlar yazýyor ayný yazýyý 5-6 kere yazýyor. bu yazýlarýn oyun sýrasýnda yazmamasýný nasýl saðlayabilrim.
    Konsolu açýp kapama tuþuyla kapadýðýn sürece ek yazý çýkmamalý ekranda.

Üye WeRdeR WeReMeM - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    BattleTag
    MuslumBird#2539
    Makaleler
    1
    Ýletiler
    3,079
    Blog Giriþleri
    3
    Peki yardýmcý programlarla izlenebilme ihtimalidemi yok replayýn ?
    Mezar taþýma; "Resurrect Please" yazsýnlar

Wrath Of The WeRdeR_WeReMeM [WotWW]

BEÞ NOKTA BÝLÝÞÝM TEKNOLOJÝLERÝ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu anda bu konuyu okuyan 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 ziyaretçi)